KIBRIS

Taçoy'dan, Üstel’e eleştiri: Kurultay süreci hukuk dışılığına sahne oluyor

UBP Genel Başkan adayı Hasan Taçoy, kurultay sürecinin hukuk dışı uygulamalarla şekillendiğini ve bu durumun partinin demokratik sürecine zarar verdiğini söyledi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı Hasan Taçoy, partinin örgüt seçimlerinde yaşanan hukuki itirazlar ve bu itirazlara yönelik mahkeme ara emirlerinin arttığını belirterek, durumdan duyduğu endişeyi ifade etti. Taçoy, bu sürecin hukuk dışı uygulamalarla şekillendiğini ve bu durumun partinin demokratik sürecine zarar verdiğini vurguladı.

Taçoy, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Partimizin bir demokrasi şöleni olarak geçmesi gereken kurultay süreci, maalesef hukuk dışı uygulamalara sahne olmaktadır. Son günlerde, örgüt seçimleriyle ilgili yapılan hukuki itirazlarda ve bu itirazların mahkemeler tarafından haklı bulunmasına yönelik kararların artışı endişe verici bir seviyeye ulaşmıştır. Bu durumun, önceki günlerde yapmış olduğum uyarının doğru anlaşılmamış olduğunu üzülerek gözlemliyorum.”

Taçoy, Ünal Bey’in parti yönetimindeki rolü ve sorumlulukları konusunda eleştirilerde bulundu. “Partimizin tarihine yakışan bir şekilde yönetilmesi gereken süreçte, Ünal Bey’in bu durumdan oldukça uzak bir görüntü sergilemesini üzüntüyle görmekteyim. Kendisine, hem yasalara hem de Ulusal Birlik Partisi’nin şerefli geçmişine uygun davranması çağrısında bulunuyorum.”

Yüksek Seçim Kurulu'ndaki bilgi ve kayıtlarla çelişen ve hukuk dışı bir şekilde yürütülen eylemler nedeniyle, partinin istemediği ve kaçınılması gereken durumlara doğru sürüklendiğini belirten Taçoy, “Örgüt seçimlerinde artan mahkeme kararları, ortada bir yasadışı durum olduğunu açıkça göstermektedir” dedi.

Taçoy, durumun ciddiyetine dikkat çekerek, Ünal Taçoy’u hem yasalara hem de partinin değerlerine saygılı davranmaya, yanlış yoldan dönerek partiyi layık olduğu şekilde kurultaya taşımaya davet etti.