Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Dr. Sibel Siber, Kıbrıs Genç TV’de Esengül Aykaç Evcil’in sunduğu “Gençte Sabah” programına konuk oldu ve Meclis Başkanlığı seçimi sürecine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Siber, süreci "çok üzücü" bulduğunu ifade ederek, siyasetin merkezinde toplumun yer alması gerektiğine dikkat çekti.

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) mevcut imajının, siyasetin halk için değil, kişisel çıkarlar doğrultusunda yürütüldüğünü öne süren Siber, partinin Meclis’e verdiği zarar ve Meclis Başkanlığı gibi onurlu bir görevi koruma konusundaki tutumunu eleştirdi. “Meclis’i davranışlarınızla, çalışmalarınızla ileriye götürmek yerine başka ne hedefiniz olabilir?” diye sordu.

Siber, Meclis'in verimli çalışmasının mümkün olmayacağına dair endişelerini dile getirerek, nisap sorunları yaşanacağını belirtti. Vekillerin bir kısmının bakan olması ve yurt dışında bulunacak olmalarının, toplantıların başlamasıyla ilgili sorunlara yol açacağını vurguladı. “Dakikaların önemli olduğu bir dönemde kayıplar yaşayacağız” şeklinde konuştu.

Üçlü görüşme bu akşam Üçlü görüşme bu akşam

Ayrıca, 2027'ye kadar seçim olmayacağının hatırlatılması üzerine, bu durumu içinin doldurulması gereken bir konu olarak nitelendirdi. Siber, siyasetçilerin topluma karşı sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Muhabir: Melihat Haksız