Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sami Özuslu, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala okullardaki mevcut sorunlara dikkat çekerek hükümeti eleştirdi. Özuslu, hükümetin mevcut gündeminin Kurultay ile sınırlı olduğunu belirterek, eğitimin yeterince önemsenmediğini ifade etti. Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'nun açıklamalarının sorunların ciddiyetini yansıtmadığını, gerçekte yaşanan sorunların çok daha derin olduğunu vurguladı.

Özuslu, özellikle okul binalarının güvenliği konusunda büyük endişelerin yaşandığını belirterek, birçok okul müdürü, öğretmen ve velinin bu durumdan tedirgin olduğunu ifade etti. Sendikaların, tespit ettikleri okullarda sürekli alarm verdiğini ve bu sorunlara çözüm bulmaya çalıştığını söyledi.

Ayrıca, ilköğretim, orta ve mesleki teknik eğitimde birçok okulun inşaat işlerinin tamamlanmadığını dile getiren Özuslu, Bakan Çavuşoğlu'nun "geçici" olarak nitelendirdiği prefabrik sınıfların hala monte edilmediğini ve bu sınıfların kalıcı hale geldiğini belirtti.

CTP, "Kıbrıs'ta Çözüm Ekseninde Ekonomi" paneli düzenliyor CTP, "Kıbrıs'ta Çözüm Ekseninde Ekonomi" paneli düzenliyor

Eğitim Bakanlığı'nın yeterli öğretmen ataması yapmadığını ifade eden Özuslu, KTOEÖS’e göre orta ve mesleki teknik eğitimde en az 100 öğretmenin eksik olduğunu kaydetti. Ders kitaplarının ise henüz tam olarak okullara ulaşmadığını ve geri kalan kitapların teslim tarihinin belirsiz olduğunu belirtti.

Her yıl eğitimde yaşanan sıkıntılara alıştıklarını ancak bu yıl kaosun daha büyük olduğunu belirten Özuslu, eğitimin ertelenmesi veya bazı sorunlu okulların geç açılması gibi ihtimallerin konuşulduğunu söyledi. Son olarak, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu'na seslenerek, öğrenci ve öğretmenlerin can güvenliğinin riske atılmaması gerektiği uyarısında bulundu.

Editör: Melihat Haksız