Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sami Özuslu, Kuzey Kıbrıs'taki turizm sektörünün zorlu bir dönemden geçtiğine dikkat çekerek, Türkiye Cumhuriyeti ile Kıbrıs Cumhuriyeti arasındaki turizm işbirliğinin giderek geliştiğini ifade etti. Ancak bu durumun Kıbrıslı Türkler için olumsuz sonuçlar doğurduğunu vurguladı.

Özuslu, "Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti, 'tanımama' politikası nedeniyle hava ve deniz limanlarını birbirlerine açmıyorlardı. Ancak cruise gemileri, Türkiye limanları ile Limasol arasında doğrudan seferler düzenliyor" şeklinde konuştu. Antalya, Marmaris ve Alanya limanlarından Limasol’a düzenlenen seferlerin varlığına dikkat çekerek, bu durumun çelişkili olduğunu belirtti.

DAÜ-SEN, DAÜ Genel Sekreteri kadrosuna vekaleten atama yapılmasını eleştirdi DAÜ-SEN, DAÜ Genel Sekreteri kadrosuna vekaleten atama yapılmasını eleştirdi

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, cruise turizminin özellikle Kıbrıslı Türklerin yok sayıldığını dile getiren Özuslu, “Turizmden sorumlu bakan birkaç yıl önce Kıbrıs’a cruise gemilerinin geleceğini söylemişti. Ancak bu gemiler, Mağusa ve Girne’ye değil, Larnaka ve Limasol’a yanaşıyor” dedi.

Özuslu, Türk, Yunan ve Kıbrıslı Rum turizmcilerin işbirliği yaptığını belirterek, "Bu durum, Kıbrıslı Türklerin turizm sektöründe dışlandığını gösteriyor. Yöneticilerin bu konudan haberdar olup olmadığını merak ediyorum. Eğer biliyorlarsa, Ankara ile bu durumu sorguladılar mı?" ifadelerini kullandı.

Sonuç olarak, CTP Milletvekili Sami Özuslu, Kıbrıslı Türklerin turizm sektöründeki ayrımcılığa karşı dikkat çekti ve bu sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Melihat Haksız