Sahte diploma dağıtan Kıbrıs Sağlık ve Toplumbilimleri Üniversitesi'nin (KSTU) sahiplerinden MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal'ın Türkiye'de sahibi olduğu Nişantaşı Üniversitesi'nin Ağaoğlu Grup'a ait Maslak 1453'te bulunan yerleşkesinin 20 milyon dolar mülkiyet borcunu ödemediği ve birikmiş aidat tutarının ise 50 milyon TL’yi aştığı iddia edildi. İddialar Türkiye’de gündem oldu.

Maslak 1453'te bulunan NeoTech Kampüs olarak hizmet veren Nişantaşı Üniversitesi bir skandalla gündeme geldi. İddiaya göre Ali Ağaoğlu'na ait olan Maslak 1453'te, Nişantaşı Üniversitesi'nin birikmiş borçlarını ödemediği, bu borçlar sebebiyle de iki tarafın halihazırda davalık olduğu öğrenildi.

Dr. Mustafa Arabacıoğlu: Kamuya ait bir yolun ulaşıma kapatılması suçtur Dr. Mustafa Arabacıoğlu: Kamuya ait bir yolun ulaşıma kapatılması suçtur

50 MİLYON LİRAYI AŞKIN AİDAT BEDELİNİ ÖDEMEDİLER

Nişantaşı Üniversitesi'nin, Maslak 1453'te hizmet vermeye başlamasından bu yana hiçbir aidat borcunu ödemediği, bu borçların biriktiği, birikmiş borç tutarının ise 50 milyon lirayı aştığı ortaya çıktı.

20 MİLYON DOLAR MÜLKİYET BEDELİ DE ÖDENMEDİ

Ayrıca üniversitenin kullandığı mülkün 20 milyon dolar değerinde olduğu ve bu parayı da ilgili tarafa ödemediği ifade edildi.

GİDERLERİ AĞAOĞLU KARŞILIYOR

Maslak 1453 site yönetiminin verdiği bilgiye göre Nişan Taşı Üniversitesi'nin ödemediği aidat gelir-gider dengesinde açık oluşturuyor. Üniversitenin elektrik ve diğer giderlerinin ise Ali Ağaoğlu'na ait olan Akdeniz İnşaat tarafından karşılandığı öğrenildi.

BİR ÖĞRENCİ BORCUNU ÖDEMEDİĞİNDE...

Özel Üniversite olarak hizmet veren kurumda öğrencilerin fahiş harç ücretlerini ödemediğinde öğrencinin üniversite ile ilişiğinin kesilmesi yoluna gidildiği bilinirken, Levent Uysal'ın kurucusu olduğu bu üniversitenin 700 milyon lirayı aşkın bu borcu ödememesi ise şaşkınlık yarattı.

Maslak 1453 yönetimi ve avukatları bu iddiaları Sarıyer Söz Gazetesi'ne doğrularken üniversite yanıt vermekten kaçındı üniversitenin bu sessizliği 'iddiaları kabul ediyor' şeklinde yorumlandı.

Sahte diploma skandalları ülkenin en önemli gündemlerinden biri haline gelen ve eğitimin imajını zedeleyen Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nin (KSTU) tercihleri dikkat çekti.

Toplam 275 kontenjan ayrılan KSTU’yu 204 kişinin tercih ettiği gözden kaçmadı. Ön lisans bölümlerine ayrılan 40 kontenjanın tamamının dolduğu öğrenilirken, lisans bölümlerine ayrılan 235 kontenjana 164 kişi başvurdu.

SAHTE DİPLOMA SKANDALLARI ACI MEYVESİNİ VERDİ: TERCİHLER DÜŞTÜ!

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen sahte diploma soruşturması KKTC üniversitelerinin tercih eden öğrenci sayısını etkiledi. YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. 2023’te KKTC üniversitelerine yerleşen öğrenci sayısı 13 bin 728, yerleşme oranının ise yüzde 82 iken, bu yıl 12 bin 180 kişi yerleşti. Ülke genelindeki lisans programlarına bu yıl 12 bin 401 kontenjan ayrılırken, yerleşen öğrenci sadece 8 bin 108’de kaldı. Buna göre lisans programlarının yüzde 45’lik bir oranı boş kaldı.

"SAHTE DİPLOMA SKANDALLARI CİDDİ DARBE VURDU"

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na konuşan Eğitim Bilimci Salih Sarpten, sahte diploma skandallarının ülkemizdeki üniversite eğitimini kalitesine ciddi darbe vurduğunu söyledi.

Eğitim Bilimci Salih Sarpten, onlarca soruşturma, mahkeme, tutuklama, kamu vicdanını yaralayan uygulamanın film gibi yaşanırken, bahse konu üniversitenin eğitim hayatına hiçbir şey yokmuş, her şey gayet normalmiş gibi devam etmesinin KKTC’de “parayla diploma alınıyor” algısını derinleştirdiğinin altını çizmişti.