Ahmet Serdaroğlu: Tazminat hakkı güvence altına alındı Ahmet Serdaroğlu: Tazminat hakkı güvence altına alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Müsteşar Tahir Serhat ve Çalışma Dairesi Müdürü Sezgi Ballı, son günlerde kamuoyunun gündeminde olan yabancı uyruklu işçilerin durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Sadık Gardiyanoğlu, işverenlerin yabancı işçilere kötü muamele uygulamasına kesinlikle izin vermeyeceklerini vurguladı. Ülkeye gelen kimsenin köle olmadığını belirten Gardiyanoğlu, empati yapılması gerektiğini ve Çalışma Dairesi’ne bağlı ‘Alo 102’ İhbar Hattı'nın önemine dikkat çekti. Ayrıca, Ada’ya ön izinle gelen kişilerin çalışma izinleri tamamlanmamışsa, yeni sistemin kendilerini uyaracağı bilgisini verdi.

Gardiyanoğlu, "Söz konusu firmaya ve yanında çalıştırdıkları insanlara gerek fiziki gerek mobbing uygulayan herkese, gerekli yaptırımlar uygulanacaktır" diyerek, işçilerin haklarının korunacağını belirtti.

Bakanlık Müsteşarı Tahir Serhat, bu konuyla hassasiyetle ilgilendiklerini ve gereken tüm önlemleri alacaklarını ifade etti.

Çalışma Dairesi Müdürü Sezgi Ballı ise, işçilerin bakanlığın ihbar hattını arayarak şikayette bulunduklarını ve Ada’ya ön izinle geldiklerini, ancak çalışma izinlerinin işverenler tarafından yapılmadığını belirtti. Ballı, işçilerin mağduriyetlerinin en kısa sürede giderileceğini kaydetti.

Bu açıklamalar, yabancı işçilerin çalışma koşulları ve hakları konusunda kamuoyunun endişelerini gidermeyi amaçlıyor.

Editör: Melihat Haksız