KIBRIS

Remzi Gardiyanoğlu’ndan Özlem Gurkut’a: Samimi bulmuyorum

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Tıp İş Başkanı Özlem Gürkut’un acil servislerle ilgili açıklamalarını eleştirdi. Gardiyanoğlu, Gürkut’un açıklamalarını samimi bulmadığını belirterek, özel hastanelerde yasa dışı hasta bakma iddialarına dikkat çekti ve tarafları belgelerle açıklamalarda bulunmaya davet etti.

Kıbrıs Türk Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu, Tıp İş Başkanı Özlem Gürkut’un son günlerde acil servisler ile ilgili yaptığı basın açıklamalarını yakından takip ettiğini ifade etti. Gürkut’un açıklamalarının hiç samimi olmadığını vurgulayan Gardiyanoğlu, “Sizlere önerimiz; gerçekleri saptırmayı bir tarafa bırakın önce” dedi.

Gardiyanoğlu, Gürkut’un yıllardır mesai saatlerine uymama konusundaki ısrarını ve özel hastanelerde yasa dışı hastane levhaları olmayan sağlık kuruluşlarında reçetesiz post makinesi olmayan mekanlarda hasta bakma iddialarını gündeme getirdi. “Halka yıllardan beridir niye mesai saatlerine uymamakta ısrar ettiğinizi açıklayın” diyen Gardiyanoğlu, bu durumun sağlık sisteminde yarattığı karmaşaya da dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gürkut’un mesai saatlerinde kamu hastaneleri yerine özel hastanelerde hasta bakmaya devam ettiği sürece acil servislerdeki sorunların devam edeceğini belirten Gardiyanoğlu, acil servislerde bir ayda bakılan hasta sayılarını açıklamanın yeterli olmadığını, devlet hastanesi polikliniklerinde bir hekimin bir ayda baktığı hasta sayılarını da açıklamalarını önerdi.

Gardiyanoğlu, Gürkut’a çağrıda bulunarak, “Geliniz istediğiniz televizyon kanalı ve moderatör eşliğinde belgeler ile konuşalım. Ama tribünlere oynamaktan vazgeçin” dedi.