Bugün Paşaköy Ağıllar Bölgesi'nde yaşanan üzücü bir olayda, T.B. tarafından ateşli silah kullanılarak bir köpek katledildi. Olayı gören çevre sakinleri, T.B.'yi takip ederek çuvalın içine koyduğu köpeği saklarken yakaladı ve durumu polise bildirdi. Köpeğin nekropsisi için Lefkoşa Veteriner Dairesi'ne getirilen köpeğin durumu detaylı olarak incelendi ve Veteriner Hekim Mehmet Demirpençe tarafından nekropsi gerçekleştirildi.

Ünal Üstel: 21 Eylül’de bayram var, o gün gardrobunuzu açın, bayramlıklarınızı giyin Ünal Üstel: 21 Eylül’de bayram var, o gün gardrobunuzu açın, bayramlıklarınızı giyin

K. T. Barolar Birliği Hayvan Hakları Komitesi ve Altın Patiler Derneği tarafından yapılan ortak açıklamada, köpek öldürmenin Fasıl 154 Ceza Yasası'na göre iki yıla kadar hapis cezası gerektiren bir suç olduğu, ancak bu suçun ateşli silah kullanılarak işlenmesinin Ateşli Silahlar Yasası ve Patlayıcı Maddeler Yasası'na aykırı olup, yedi yıla kadar hapis cezasına yol açabileceği vurgulandı.

Açıklamada, T.B.’nin hala tutuklanmamış olmasının kabul edilemez olduğu ve derhal tutuklanması, çevredeki kameraların incelenmesi ile olayda kullanılan silahın emare olarak alınması gerektiği ifade edildi. Olayın şeffaf bir şekilde araştırılması için kamuoyuna çağrı yapıldı.

Altın Patiler Derneği, polisin görevini yeterince yerine getirmediğini belirterek, bu durumu yakından takip edeceklerini ve gerekli adımları atacaklarını ifade etti. Ayrıca, ilgili makamlarla görüşmeler yapılacağı ve konunun takipçisi olunacağı belirtildi.

Editör: Melihat Haksız