Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, Nurhan Walker’ın talebi üzerine gerçekleştirdiği soruşturma sonucunda, Walker’ın taşınmaz malı içindeki kuyuların uzun zaman önce kazıldığını ve bunların devamı niteliğinde olduğunu belirledi. Rapor, idarenin bazı kuyuları tapu kayıtlarına ve haritalara işleyerek hatalı davrandığını ve Walker’ın mağduriyetine yol açtığını ortaya koydu.

Varol tarafından yapılan açıklamaya göre, soruşturma sürecinde Taşpınar köyündeki taşınmaz mal üzerindeki izinsiz kuyu açılması ve yeni haritalara işlenmesi iddialarını incelemek amacıyla yerinde denetim yapıldı. Ayrıca, dönemin Lefke Kaymakamı, Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürü, Jeoloji ve Maden Dairesi Müdürü, İskân ve Rehabilitasyon Dairesi Müdürü ve Tapu ve Kadastro Dairesi Müdürlerinden yazılı bilgi talep edildi.

Akdoğan-Vadili Anayolu üzerindeki trafik kazasında Kaya ailesinin yaşam mücadelesi sürüyor Akdoğan-Vadili Anayolu üzerindeki trafik kazasında Kaya ailesinin yaşam mücadelesi sürüyor

Soruşturma neticesinde, Walker’ın taşınmaz malındaki kuyuların eski tarihlerde kazıldığı ve bu kuyuların 1995 yılında haritalara işlenen sıra kuyularla birlikte haritalara dahil edilmediği tespit edildi. Raporda, tapu kayıtlarına güvenin esas olduğu vurgulanarak, “İdare, sıra kuyuların bir kısmını tapu kayıtlarına ve/veya haritalara işlemekle birlikte, tüm kuyuları işlemeyerek hatalı davranmıştır. İdarenin bu hatası nedeniyle Walker, 2001 yılında araziyi satın aldığında sıra kuyulardan habersiz kalmış ve bu durum mağduriyetine yol açmıştır” denildi.

Editör: Melihat Haksız