Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, partilerinin ilçe seçimlerinde demokratik bir ortamda başarılı bir süreç geçirdiğini vurguladı. BRT’ye yaptığı açıklamada, partilerinin temmuz ayında başlayan kurultay sürecinin önemli bir aşamaya geldiğini belirtti ve bu sürecin ülkenin demokratik yapısına olumlu yansıyacağını ifade etti.

Hasipoğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin KKTC'ye olan inancını ve egemenlik ile bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığını ön planda tuttuğunu belirterek, “Temel ilkelerimiz KKTC’yi yaşatmak, sosyal devlet anlayışını benimsemek ve halkımızın refahını artırmaktır. Anavatan Türkiye ile işbirliği içinde ülkemize hizmet vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Girne Belediyesi’nden Karaoğlanoğlu İlkokulu’na üç yeni sınıf ve park projesi Girne Belediyesi’nden Karaoğlanoğlu İlkokulu’na üç yeni sınıf ve park projesi

Partinin halkın refahını ve ülkenin ekonomik seviyesini yükseltmeyi en önemli hedeflerinden biri olarak gördüğünü belirten Hasipoğlu, dış politikada ise egemen eşitlik ve uluslararası eşit statünün talebini sürdürdüklerini, Kıbrıs Türkü’nün sesini uluslararası platformlarda duyurmaya çalıştıklarını ifade etti.

Hasipoğlu, “Ulusal Birlik Partililer olarak istikrar yönünde güçlü bir irade koyduk. Partimiz her zaman halkına en iyi şekilde hizmet verme amacını güttü” diye konuştu.

Seçimlerin demokratik bir süreç olduğunu ve partilerinin bu sürece tam olarak hazır olduğunu belirten Hasipoğlu, “Seçimlerden korkmuyoruz. Seçimler, katılım ve insanların oy kullanması demokrasinin gereğidir ve bu süreçlerin 21 Eylül’de aynı ahenk ve mutluluk içinde gerçekleşmesini temenni ediyoruz” dedi.

UBP’nin tabanı, örgütleri ve deneyimli yöneticileriyle demokrasiyi içselleştirmiş bir parti olduğunu belirten Hasipoğlu, “Üyelerimizin seçtiği her yöneticiyi kucaklayacağız ve sandıktan çıkan sonuca saygı göstereceğiz” dedi.

Son olarak, UBP’nin dış politikadaki etkili tutumunun ve icraatlarının partiye olan ilgiyi artırdığını belirten Hasipoğlu, kadın ve gençlerin partiye katılımının arttığını ve parti kolları seçimlerine büyük bir ilgi gösterildiğini vurguladı. Bu gelişmelerin ülke demokrasisi ve siyasi partilerin yaşamsal görevi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Editör: Melihat Haksız