Narin Güran cinayeti kapsamında gözaltına alınan anne Yüksel Güran'ın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Amca Salim Güran ile görüşmesi sorulan anne Yüksel Güran, "Bir kez yanlışlıkla aradı. başka da kendisini aramadım." dedi. Anne Yüksel Güran, savcının "Narin seni ve amcayı gördüğü için mi öldürdünüz?" sorusuna "Hayır böyle bir şey kesinlikle yok." yanıtını verdi.

Sorgu sırasında soğukkanlı ve sakin davranan anne Yüksel Güran, hakkındaki tüm iddiaları reddetti. Savcının sorduğu birçok soruya da "Bilmiyorum, haberim yok ve görmedim" şeklinde cevaplar verdi. Amcayla olan ilişkisi sorulduğunda ise "Böyle bir şey kesinlikle yok bu iddialardan utanç duyuyorum. Narin’i kim öldürdüyse Allah belasını versin." dedi.

SAVCI: NARİN SENİ VE AMCAYI GÖRDÜĞÜ İÇİN Mİ ÖLDÜRDÜNÜZ?

CEVAP: HAYIR BÖYLE BİR ŞEY KESİNLİKLE YOK.

Savcı, saat 15.15’ten sonra amcayı üç kez aramasını sordu. HTS kayıtlarında tespit edilen görüşmelerle ilgili Yüksel Güran, "Bir kez yanlışlıkla aradım. Başka da kendisini aramadım." yanıtını verdi.

Savcı cevap üzerine "Telefonunu başka birisi kullanıyor mu?" diye soru sordu. Yüksel Güran "Hayır" dedi ancak o iki aramayı açıklayamadı.

Yüksel Güran, "Salim ve Nevzat‘ın arası çok iyiydi. Sürekli birlikte bir yerlere gidiyorlardı. Bizim de aile olarak kimseyle bir husumetimiz yoktur. Narin'i kimin kaçırdığını kimin öldürdüğünü bilmiyorum." dedi.

Halk TV muhabiri Ferit Demir, konuya ilişkin yaptığı araştırma sonucu gerçekleştirdiği açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Bölgede yapılan çalışmalarda o gün orada bulunanların Android telefonlarının detaylarına ulaşıldı. Android telefonlar her adımın haritasını çıkarıyor. Elde edilen dijital verilerde çok büyük ihtimalle hatta kesin de diyebiliriz Narin'in nerede katledildiği ortaya çıktı.

Narin cinayeti: Akrabaları ceset bulunmasın diye 50 sahte ihbar yapmış Narin cinayeti: Akrabaları ceset bulunmasın diye 50 sahte ihbar yapmış

"BÜTÜN DİJİTAL VERİLER AYNI NOKTAYI İŞARET EDİYOR"

Çıkarılan telefon haritalarında Salim Güran'ın eşi Fuat Güran'ın saat 15.15'ten sonra iki kez Narin'lerin evine gidiyor. Çok kısa bir süre sonra yani saat 15.00” ile 15.20 arasında hızla ahıra gidiyor. Daha sonra bulunan haritalarda annesinin telefonu da ahırda tespit ediliyor. Çevrede duyulan panik ve kargaşa haliyle köydeki insanların da telefon verileri ahıra gittiklerini işaret ediyor. Bu verilerden tam bu noktanın yani ahırın Narin'in katledildiği nokta olduğunu ortaya koyuyor.

Savcı tarafından bütün şüphelilere ahır bilgisi sorulsa da hiçbiri bu noktaya dair açıklama yapmıyor. Buradan da ortaya çıkan bir gerçek var ki Narin Güran evinin yanındaki ahırda katledilmiş."

Narin Güran cinayetiyle ilgili tutuklama talep edilen kişiler açıklandı.

Kasten öldürme suçuna iştirak etme suçundan dolayı tutuklama talep edilenler:

• Yüksel Güran - Annesi
• Enes Güran - Ağabeyi

Suç delillerini yok etmek & Suçluyu kayırma suçlarından dolayı tutuklama talep edilenler:

• Muhammet Kaya - Kuzeni
• Birsen Güran - Kuzeni
• Maşallah Güran - Yengesi
• Mehmet Selim Atasoy - Salim Güran'ın işçisi
• Ramazan Atasoy - Salim Güran'ın işçisi
• Mehmet Şevket Kaya - Halasının eşi
• Fuat Güran - Amcası

Editör: Melihat Haksız