TÜRKİYE

Narin Güran cinayetinde yeni görüntü: Nevzat Bahtiyar kameralara yakalandı

Narin Güran cinayeti son dakika gelişmesi. Yeni bir görüntü daha ortaya çıktı. Tutuklu bulunan itirafçı Nevzat Bahtiyar 7 dakika 28 saniye boyunca kameralara yakalandı.

Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturması devam ediyor. Narin’i kim öldürdü sorusuna yanıt aranırken TÜBİTAK’ta yoğun bir çalışma var. Askeri üs bölgesinden alınan kamera kayıtları TÜBİTAK’ta bilir kişiler tarafından incelenirken yeni bir detay ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜLERİN BİR KISMI ÇÖZÜLDÜ

Alınan bilgiye göre TÜBİTAK’ta uzman ekip söz konusu görüntülerin bir bölümünü çözdü. Bu görüntülerde tutuklu bulunan itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın 7 dakika 28 Saniyelik bir eylemi söz konusu. Görüntüler Cumhuriyet başsavcılığına da gönderildi ve soruşturma dosyasına girdi. O görüntülerde Nevzat Bahtiyar, aracıyla derenin yakınına Gidiyor, ardından yönünü değiştirerek ağaçların altına Arabayı park ediyor. Sonrasında ise Narin’in cesedinin bulunduğu çuvalı alarak Dere kenarına doğru yürüyor. Yine uydu görüntüleri de bu Kamera kayıtlarını destekledi.

NARİN’İN CESEDİNİ 150 METRE KUCAĞINDA TAŞIMIŞ

Alınan bilgiye göre söz konusu görüntülerde Nevzat Bahtiyar kucağında Narin’in cesedi ile 150 metre kadar yürüyor. Ardından çuvalın ağzını bağlıyor ve burada bekliyor. Sonrasında ise çuvalın üstüne taş yığarak derenin içine bırakıyor.Uzmanlara göre Nevzat Bahtiyar’ın buradaki amacı suyun içine koyduğu cesedin hızlı bir şekilde çürümesi. Daha sonra Nevzat Bahtiyar aracı ile bölgeden uzaklaşıyor ve Çarıklı Beldesi yönüne gidiyor.

ALAN DARALTMASI YAPILDI

Narin Güran cinayetinde diğer bir gelişme ise 21 Ağustos günü Salim Güran ve Nevzat Bahtiyar’ın cep telefonu sinyallerinde alan daraltması yapılması oldu. Yapılan incelemeler sonucunda Nevzat Bahtiyar ve Salim güran’ın Narin’in son görüldüğü saat olan 15.15’ten sadece 13 dakika sonra yani 15.28 ile 15.46 arasında bir araya geldiği tespit edildi. 18 dakika bir arada kalan ikili sonrasında ayrılıyor.