KIBRIS

Muhit Vakfı İyilik Evi Yaz Okulu Projesi başarıyla tamamlandı

Muhit Vakfı tarafından düzenlenen ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde çocukların akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan “İyilik Evi Yaz Okulu Projesi”, 6 haftalık yoğun ve verimli bir sürecin ardından başarıyla tamamlandı. Proje, çocukların eğitim ve gelişim imkanlarına erişimini artırarak önemli katkılar sundu.

Proje süresince çocuklar, akademik ve sosyal becerilerini geliştirmenin yanı sıra, kültürel değerlerimizi de öğrenme fırsatı buldular. Yaz okulu süresince düzenlenen etkinlikler sayesinde çocuklar, okuma alışkanlığı kazanırken yaratıcı drama ve sanat atölyeleri ile yaratıcılıklarını ve ifade becerilerini geliştirdiler. Ayrıca, temel mutfak bilgileri ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmaları, onların günlük yaşamlarında daha bilinçli tercihler yapmalarına katkı sağladı.

Proje kapsamında toplamda 24 çocuk eğitim ve etkinliklere katıldı. Proje süresince çocuklara dağıtılan kitaplar, gerçekleştirilen etkinlikler ve sağlanan eğitimlerle, onların bilgi ve beceri düzeylerinde gözle görülür bir ilerleme kaydedildi. Çocukların akademik başarıları desteklenirken, sosyal ve kişisel becerileri güçlendirildi ve gelecekte daha iyi fırsatlara erişmeleri için gerekli temeller atıldı.

İyilik Evi Yaz Okulu Projesi’nin kapanış etkinliği, çocukların aileleri ve proje ekibinin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Kapanış etkinliğinde, çocukların öğrendiklerini sergiledikleri gösteriler ve hazırladıkları projeler büyük beğeni topladı.

Muhit Vakfı tarafından verilen demeç şöyle:

“Muhit Vakfı olarak, çocuklarla kaynaşarak, onların kişisel gelişimlerine katkı sağladığımız, değerler ve kültürel eğitimi eğlenceli ve verimli bir şekilde gerçekleştirdiğimiz bu süreçten büyük mutluluk duyduk.

Projemize destek veren Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na, tüm gönüllülerimize, eğitmenlerimize ve sponsorlarımıza teşekkür ederiz. Çocuklarımızın gelecekte daha aydınlık yarınlara adım atacaklarına olan inancımızı vurgulamak isteriz. İyilik Evi Yaz Okulu Projesi, çocukların potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yönelik çalışmalarımıza güçlü bir temel oluşturmuştur.