Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, Mayıs TV’de yayınlanan “Meltem Sakin ile Mayıs Manşet” programında yaptığı açıklamada, hayvan üreticileri ve yetiştiricileri birliğinin eyleminin ne amaçla yapıldığının ortaya çıktığını söyledi. Atan, İthal et konusunun olmazsa olmazları olduğunu söyleyen Hayvancılar Birliği’nin ithal et gelirse çok kötü şeyler olacağından bahsettiğini sonrasında Başbakan Ünal Üstel ile görüşmelerinde bir uzlaşı havası yaratıldığına dikkat çekti. Atan, Bakanlar Kurulunun almış olduğu ithal et kararını desteklediğini, hükümetin yaptığı icraatları desteklemediğini bir kez daha yineledi. Atan, et yiyemeyen dar gelirli vatandaşlarında et yiyebilmesi amacıyla bu eylem destek vermediğini söyledi.

“RUM TARAFINDAN ÜLKEMİZE YASA DIŞI ET GEÇİŞİYLE İLGİLİ NEDEN SES ÇIKARILMIYOR”

Akdoğan-Vadili Anayolu üzerindeki trafik kazasında Kaya ailesinin yaşam mücadelesi sürüyor Akdoğan-Vadili Anayolu üzerindeki trafik kazasında Kaya ailesinin yaşam mücadelesi sürüyor

Esas konunun rant konusu olduğunu vurgulayan Atan, 300 ton etin Rum tarafından ülkemize yasa dışı geçişiyle ilgili olduğunu belirtti. Atan, bu konuya hayvancıların ve hükümetin neden ses çıkarmadığını sordu. Atan, bu konuda da caydırıcı cezaların konması gerektiğini belirtti.

“BAŞBAKAN İLE HAYVANCILARIN ARASINDAKİ UZLAŞININ ALTINDA YATAN PAZARLIK SÜT ÜZERİNDEN YAPILDI”

Atan, Başbakan ile Hayvancıların arasındaki uzlaşının altında yatan pazarlığın süt üzerinden yapıldığını, ithal et konusunda bir şeyin değişmediğine dikkat çekti.  Vatandaşın et konusunda bir seçeneğinin olması gerektiğini söyleyen Atan, denetim konusunda sorunlar yaşanma ihtimalinin de söz konusu olabileceğini kaydetti. Atan, halkın inanmadığı hiçbir eylemin başarılı olamadığını söyledi. Atan, eylemin et gerekçesi ile başladığını süt ile bitirmeye çalışıldığını ifade etti.  Atan, Hayvancılar Birliğinin, sendikalar eylem yaptığı zaman kendilerine destek vermediğini, hiçbir toplumsal eyleme katılmadıklarını hatırlattı.

Editör: TE Bilisim