KIBRIS

Mehmet Harmancı’dan yeni geçiş kapıları üzerine açıklama

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Cumhurbaşkanı Tatar ve Rum Lider Hristodulidis’in yemeğinin ardından yaptığı paylaşımda, yeni geçiş kapılarının Lefkoşa için büyük bir önem taşıdığını vurguladı.

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in ev sahipliğinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Lider Nikos Hristodulidis ile gerçekleştirilen yemek sonrası sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Harmancı, yeni geçiş kapılarının başkent Lefkoşa için kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Paylaşımında diyalogun önemine dikkat çeken Harmancı, "Bizim için her kındırılan kapı, içeriye giren bir umut ışığıdır. Kapıyı açmak için diyalog gerekmekteydi. Bu nedenle ufak bir açıklık dahi önemlidir," ifadelerini kullandı. Başkentteki geçişlerde yaşanan yoğunluğa da değinen Harmancı, yeni kapıların açılmasının bu yükü hafifleteceğini ifade etti.

Harmancı, diyalog sürecinde tüm tarafların olumlu ilerleme kaydedebileceği umudunu taşırken, "Proaktif tutumumuzu artıracağız. Tüm tarafların mevcut pozisyonundan daha olumlu bir yere varma ihtimali bulunuyor," şeklinde konuştu.