Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Haspolat Arıtma Tesisi'ndeki inşaat çalışmaları sırasında sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilere yanıt verdi. Harmancı, kuşların ve doğal yaşamın korunmasının öncelikleri arasında olduğunu belirtti.

Harmancı, eski havuzlar üzerinde hukuki düzenlemeler yapıldığını ifade ederken, "Bu alanı korumak ve düzenlemek her zaman önceliğimiz olmuştur. Proje tamamlandığında kuş gözlemi için yeni alanlar yaratacağız." dedi. Ayrıca Harmancı,  Avrupa Birliği'nin projeye 1 milyon Euro kaynak aktardığını hatırlatarak, çevre konularına duyulan özenin önemini vurguladı.

Güzelyurt Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hatları arızalı... Güzelyurt Polis Müdürlüğü'ne ait telefon hatları arızalı...

Başkan Harmancı, önümüzdeki hafta vatandaşlarla bir araya gelerek konuyla ilgili daha fazla bilgi paylaşacaklarını da duyurdu. Kendisi, "Göstermiş olduğunuz hassasiyet için teşekkür ederim." şeklinde sözlerini tamamladı.

Açıklamalarında, Haspolat Arıtma Tesisi'nin mevcut durumunu ve göçmen kuşların bu alandaki artışını da ele alan Harmancı, doğal yaşamı minimum derecede etkilemenin ana amaçları olduğunu belirtti.

Editör: Melihat Haksız