Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bir lisenin önünde silahlı saldırı düzenlendi.

Olay, İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sabah saat 08.00 sıralarında gerçekleşti.

Olayda aralarında öğrencilerin de bulunduğu beş kişi yaralandı. Saat 09.00 itibarıyla son bilgilere göre, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Kozinoğlu’nun ölümü soruşturmasında önemli Kıbrıs detayı
Kozinoğlu’nun ölümü soruşturmasında önemli Kıbrıs detayı
İçeriği Görüntüle

NTV yayınında son gelişmeleri aktaran NTV Bölge Temsilcisi Merih Ak, olayın sebebinin henüz bilinmediğini, okulun önündeki kalabalığın arttığını söyledi.

OKUL SALDIRILARI TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDE

Okul saldırıları bir süredir Türkiye'nin önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da gerçekleşen saldırılar sonrası okulların güvenliğine yönelik bir dizi önlem alınmıştı.

2026-2027 eğitim yılında okullarda alınacak tedbirler konusunda son olarak İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıkları arasında bir protokol imzalanmıştı.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, birinci ve ikinci derece riskli okullarda polis görevlendirileceğini söylemişti.

Okulların güvenliği için "bahçe görevlisi" adıyla görevliler de istihdam edilmesi kararlaştırılmıştı.

Muhabir: Pelin Yükselay