ADLİ HABERLER

Mama skandalı: Sağlık çalışanları tutuklandı, alkol çalışanların odasında bulundu

Acil Durum Hastanesi'nde bir bebeğin yaşamını yitirmesi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan beş sağlık çalışanı, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde ifade verdi. Etil alkol içeren su şişesi 5 sağlık çalışanının odasında tespit edildi.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi, Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde 20 günlük bir bebeğin hayatını kaybetmesiyle ilgili yürütülen polis soruşturması çerçevesinde tutuklanan sağlık çalışanları Kezban Yayman, Çağrı Şah, Güler Karakuş, Ayşe Durak ve Meryem Altundemir’i dinledi.

Polis memuru, mahkemede yaptığı açıklamada, zanlıların 26 Ekim Cumartesi günü "Tedbirsizlik" ve "İhmalkarlık" suçlamasıyla gözaltına alındığını belirtti. Olayın ardından yapılan incelemelerde, bebeklerin mamalarına etil alkol karıştırıldığı tespit edildi. Polis, “Şu an tedavi altında olan 6 çocuğun iyileşme süreci devam etmektedir” dedi.

Soruşturmanın detayları hakkında bilgi veren polis, olay sırasında görevde olan dört zanlının aynı vardiyada çalıştığını, bir zanlının ise farklı bir vardiyada bulunduğunu ifade etti. Olay yerinde, etil alkol bulunan 5 litrelik su şişesinin zanlıların çalışma odasından çıkarıldığı belirtildi.

Mahkeme, soruşturmanın ilerleyebilmesi için zanlıların üç gün tutuklu kalmasına karar verdi. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi gören altı bebeğin iyileşme süreçlerinin olumlu yönde devam ettiğini açıkladı.