Melihat HAKSIZ

Ülkemizde sürekli yaşanan elektrik kesintileri, halkı bezdirdi, iş durumunu aksattı ve günlük yaşamı ciddi şekilde zorlaştırdı.

İncirli sakini tanınmış ses sanatçısı ve esnaf İbrahim Özduran, elektrik kesintileri yüzünden yaşadığı mağduriyeti sosyal medya aracılığıyla duyurdu.

Özduran, geçtiğimiz yıl en az 4 milyon TL yatırım yaptığı mekanının elektrik kesintileri nedeniyle bu duruma gelmesinden şikayetçi.

Özduran, "Bir yıl önce açtığımız bu mekâna en az 4 milyon TL yatırım yaptım. Buralar çöplüktü, gördüğünüz gibi bir saray yavrusuna döndü. Ancak her gün yaşadığımız bu elektrik kesintilerinden dolayı artık bıkmış durumdayız," dedi.

“DÜN AKŞAM HİZMET VEREMEDİK”

Akdoğan-Vadili Anayolu üzerindeki trafik kazasında Kaya ailesinin yaşam mücadelesi sürüyor Akdoğan-Vadili Anayolu üzerindeki trafik kazasında Kaya ailesinin yaşam mücadelesi sürüyor

Elektrik kesintilerinin, tuvaletlerin karanlık kalmasına, restoranın içinin mezarlık gibi görünmesine, örtülerin ütülenememesine ve buzdolaplarındaki buzların erimesine neden olduğunu vurgulayan Özduran, dün akşam hizmet veremediklerini ve tüm bu sorunların esnafı zora soktuğunu ifade etti.

TATAR VE ÜSTEL’E ÇAĞRI

Cumhurbaşkanına ve Başbakana çağrıda bulunan Özduran, "Cumhurbaşkanı sahilleri gezsin, başbakan istikrardan bahsetsin, gelsinler ve bu esnafın halini görsünler. Mağusa'nın en işlek caddelerinden birisi burası ve canlandırmaya çalışıyoruz, ama elektrik kesintilerinden dolayı dükkanlara kilidi vurup kaçmak zorundayız." şeklinde konuştu.

Esnafın yaşadığı zorlukların kimse tarafından bilinmediğini belirten Özduran, "Elektrik yok ve buzluktaki ürünler bozuluyor. Kaç kere et atacağız? Hangi istikrardan bahsediyorlar, bana onu söylesinler?" dedi.

“NEYİN İSTİKRARINDAN BAHSEDİYORSUNUZ?”

Özduran, ülkenin kumara dayalı bir ekonomi oluşturduğunu ve dışarıdan sanatçı çağırılmasına rağmen, gerekli altyapının sağlanmadığını belirtti. "Memlekette bir istasyon yok, elektrik üretim sistemi kuramadınız. Külliyeye paranız var, hastanede insanlar ilaç ve bakımsızlıktan ölüyor; neyin istikrarından bahsediyorsunuz?" şeklinde eleştirilerde bulundu.

Ayrıca, bölgedeki belediye hizmetlerinin yetersiz olduğuna ve çiçeklerin kuruduğuna dikkat çeken Özduran, "Sokakları her gün süpürüyorum. Biz esnaf olarak ne yapacağız? Üniversite mezunu gençlerimiz bulaşık yıkıyor, belki de eziliyor. Yüzünüzden utanın." dedi.

“BU GENÇLER NASIL HAYAT KURACAK, NASIL GEÇİNECEK?”

Özduran, yıllardır borç ödemekten ve Vergi Dairesi’ndeki sıkıntılardan dolayı bezdiklerini belirterek, "Bıktırdınız bu memleketten, insanlar gidiyor, gençler gidiyor. 10 sene sonra Pakistan Cumhuriyeti olacak burası. Söyleyin bana, 30 bin TL asgari ücret neye yetecek? Bu gençler nasıl hayat kuracak, nasıl geçinecek?" şeklinde sitemde bulundu.

“SEÇİMLE GELDİNİZ VE GİDECEKSİNİZ”

Son olarak, "Hepiniz seçimle geldiniz, gideceksiniz. Yeter artık. Bu mekânı açmak için elimi taşın altına koydum, emeğimin karşılığı bu mu? Biz anlımızın teriyle iş yapıyoruz, onu bile yaptırmıyorsunuz. Ben bu kadar elektrik parası öderken jeneratör koymak zorunda mıyım? Dünya kadar vergi veriyorum, nerede bu devlet?" diyerek, yetkililere seslendi.

Muhabir: Melihat Haksız