banner2
banner34

Sol Hareket: Tatar ve Üstel “yangın helikopteri konuşlanacak” demişti

Sol Hareket: Tatar ve Üstel “yangın helikopteri konuşlanacak” demişti
banner45
banner46

Sol Hareket Ekoloji Komitesi tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayımlanan mesajda, “Yangın helikopteri konuşlanacak” vaatlerini hatırlattı ve “Bir Ersin Tatar kaç yangın söndürür?” diye sorgulandı.

Yazılı açıklama yapan komite, atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın yurt dışı ziyaretleri, izaz ikramlar ve boşa akıtılan kaynaklarla birlikte 5 Haziran Dünya Çevre gününü kutladıklarını belirtildi.

"YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ 1 HAZİRAN İTİBARİYLE ERCAN'A KONUŞLANDIRILACAKTI"

Komite açıklamasında, “Atanmış kayyum Ersin Tatar ve AKP‘nin yerli iş birlikçileri UBP-DP-YDP hükümetinin başını çeken atanmış başbakan Ünal Üstel; Mayıs 2022 tarihli Geçitköy/Panagra yangını sıralarında ‘Yangın söndürme helikopterini Ercan Havalimanı‘na 1 Haziran itibariyle konuşlandırılacak’ bilgisi vermişti.” ifadeleri kullanıldı.

banner37
Açıklama şöyle devam etti;

“Bunun ardından Haziran 2022 tarihli, 5 gün süren Mersinlik/Phlamoudi yangını ile birlikte hektarlarca alan yanarken bahsi geçen Ercan’da konuşlandırılan helikopterin izine dahi rastlanmamıştır.

Aradan geçen iki yıl boyunca elbet ki tedbirsiz egemen devlet olan KKTC’de yangınlar devam etmiştir ve ne yangın helikopteri, uçağı konuşlandırılmış, ne mevcut Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı‘na bağlı helikopter gerekli teçhizatlar ile yangınlara karşı müdahale aracına çevrilmiş ne de bunca yıllık hatalardan ders çıkarılmıştır.

Umursamazlığınız, beceriksizliğiniz, ekoloji düşmanı zihniyetiniz, güzelim ülkemizi yok ediyor. Ülke kaynaklarını, kamuya partizanca istihdam, külliye, şatafat, gösteriş için harcayan, bir yangın helikopteri almayan bu zihniyeti protesto ediyoruz. Yanan her bir ağacın, canlının, yok olan ekosistemin sorumlusu sizsiniz…”

YORUM EKLE
banner50
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1