banner2
banner34

Cem Kapısız'dan Erhan Arıklı'ya sert uyarı: Ercan Havalimanı eksiklikleri halka yüklenemez

HTKS Başkanı Cem Kapısız, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'ya gönderdiği mektupta, Ercan Havalimanı'ndaki hayati eksikliklerin acilen giderilmesi gerektiğini belirtti. Kapısız, maliyetlerin halkın omuzlarına yüklenmemesi gerektiğini vurgularken, Hakem Heyeti'nden hala net bir yanıt beklediklerini ifade etti.

Cem Kapısız'dan Erhan Arıklı'ya sert uyarı: Ercan Havalimanı eksiklikleri halka yüklenemez
banner45
banner46

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS), Ercan Havalimanı'ndaki eksikliklerin bir an önce giderilmesi ve maliyetlerin halka yüklenmemesi gerektiğini vurguladı.

Kapısız, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'ya gönderdiği ve basınla da paylaşılan mektupta, Haziran sonu itibarıyla Ercan Havalimanı sözleşmesindeki ihtilaflı konuları çözmek için görevlendirilen "Hakem Heyeti"nin cevap verme süresinin dolduğunu hatırlattı.

banner37
Kapısız, mektupta, havalimanında yapılması gereken ve bir havalimanı için zaruri olan işlerin hala beklediğini belirterek, "Bu eksiklikler ne zaman giderilecek ve maliyetini kim ödeyecek?" sorusunu gündeme getirdi.

"Hava Trafik Kontrol sistemlerinin güncellenmesi, bozuk Ercan VOR cihazı, itfaiyedeki eksiklikler, terminal binasındaki elektrik işleri ve ileride karşılaşabileceğimiz seyrüsefer ve itfaiye ile ilgili problemlerin giderleri kim tarafından karşılanacak? Şu an kurulumu yapılan meteorolojik sistemin giderlerini kim karşılıyor? Bakım ve onarım maliyetlerini kim üstlenecek?" şeklinde sorular yönelten Kapısız, halk adına bu konuların takipçisi olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Kapısız, yüksek maliyetlerin halkın parası ile karşılanmaması gerektiğini belirterek, havalimanının gelirlerinin "ultra zengin sermayelere yedirilmemesi" konusunu dile getirdi. "İhtilaflı olarak kabul ettiğiniz bu işlerin netleşmesi için geçen süre dolmuştur. Sonuç nedir? Bu zaruri işler kim tarafından ve ne zaman yapılacak? Parasını kim ödeyecek?" diye soran Kapısız, Bakan Arıklı'dan acil ve net bir cevap beklediklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2024, 16:29
YORUM EKLE
banner50
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1