Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), şehirdeki altyapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Altyapısı tamamlanan sokaklardan asfaltlama işlemlerine başlandı. İlk etapta 40 bin metrekarelik alanda 4 bin ton asfalt dökülecek. Bu kapsamda 1. Etap asfalt sözleşmesi, LTB ile Salih Köroğlu Construction Ltd. arasında imzalandı. Çalışmaların toplamda 90 takvim gününde tamamlanması öngörülüyor. İlk etabın ardından açılacak 2. etap ihalesi ile asfaltlama işlemleri devam edecek.

Lefkoşa Türk Belediyesi, şehri daha modern ve sağlam bir altyapıya kavuşturmak amacıyla büyük bir yatırım seferberliği başlattı. Bu kapsamda, toplam 279.5 milyon TL yatırım ile üç büyük altyapı projesi yürütülüyor. Ortaköy Altyapı Geliştirme Projesi için 87.5 milyon TL, Hamitköy-Dumlupınar Kanalizasyon Projesi için 156 milyon TL ve Lefkoşa eski kanalizasyon hattı projesi için ise 36 milyon TL ayrıldı.

Hasan Esendağlı: Liyakat ilkesinin ihlali Anayasa’ya aykırılık seviyesinde bir hukuki sakatlıktır Hasan Esendağlı: Liyakat ilkesinin ihlali Anayasa’ya aykırılık seviyesinde bir hukuki sakatlıktır

Ayrıca, Haspolat Arıtma Tesisi’nde yapılacak 40 milyon TL yatırımla eski arıtma tesisinin rehabilitasyonu gerçekleştirilecek. Yeni projeyle, vidanjör atıkları modern tesislere kabul edilecek. 

Editör: Melihat Haksız