Lefkoşa’da bugün bir kadın eczacı, mesai saatleri içinde sözlü ve fiziksel saldırıya uğradı.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTEB) Başkanı Umut Öksüz, saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıya uğrayan meslektaşı ve ailesi ile görüştüğünü, durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Öksüz, paylaşımında, saldırganın polis tarafından yakalandığını ve yarın nöbetçi mahkemeye çıkarılmak üzere tutuklandığını açıkladı. Öksüz, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği olarak davaya ilişkin gerekli tüm girişimlerin yapıldığını ve konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.

Öksüz’ün açıklaması şu şekilde devam etti:

"Emin olun dünyanın hiçbir ülkesinde canları pahasına çalışan eczacılar bu kadar çok baskı, şiddet ve de zan altında bırakılmamıştır. Biz tüm eczacılar olarak çok ciddi mücadele veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Tabi ki cevaplarımızı da. Sağlıkta şiddetin son bulduğu günleri görmek üzere… Meslektaşıma ve de tüm camiamıza geçmiş olsun!"

Eski meclis başkanı Ayhan Halit Acarkan vefat etti Eski meclis başkanı Ayhan Halit Acarkan vefat etti

Bu açıklama ile Öksüz, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgularken, tüm eczacıların yanında olduklarını ve bu tür olaylarla mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Editör: Melihat Haksız