Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Lefke Gazi Lisesi'nin içinde bulunduğu durumu gündeme getirdi. Karlıtaş, okulun tamamının konteyner sınıflara taşındığını ve 350 öğrencinin 21 konteyner sınıfta eğitim göreceğini belirtti ve tarihi okul binasının Şubat ayında yıkılmasının planlandığını, ancak bu yapının güçlendirilmesi yönünde bilimsel görüşlerin de mevcut olduğunu vurguladı.

Karlıtaş, Deprem Dayanıklılık Raporunu görmek istediklerini ancak bu talebin karşılanmadığını ifade etti. Karlıtaş, yeni yapılacak okul binası için henüz bir proje veya bütçe olmadığını, bu durumun veliler ve öğrenciler arasında endişeye neden olduğunu dile getirdi. Okulların açılmasına 15 gün kaldığını hatırlatan Karlıtaş, yeni binanın en erken 3 yıl içinde tamamlanmasının öngörüldüğünü, bu nedenle kamuoyunun ve ailelerin doğru bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Açıklamasında, okulun arka bölümünde yer alan madencilik faaliyetleriyle ilgili iddiaların da tartışıldığını belirten Karlıtaş, tarihi Lefke Gazi Lisesi'nin içinde bulunduğu durumun üzüntü verici olduğunu dile getirdi.

LEFKE TURİZM DERNEĞİ'NİN OKUL ZİYARETİ

Hasan Karlıtaş, Lefke Turizm Derneği olarak okula gidip gözlem yaptıklarını ve öncelikle çocukların güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirtti. Karlıtaş tarihi okulun konteyner sınıflara taşınmasının hem üzüntü hem de düşündürücü olduğunu ifade etti.

DAÜ 27. Oryantasyon Günleri devam ediyor DAÜ 27. Oryantasyon Günleri devam ediyor

Lefke Gazi Lisesi (1)

Editör: Melihat Haksız