KIBRIS

KSTU soruşturması: Serdal Gündüz ve Amir Shakerifard’ın duruşması bugün devam edecek

Serdal Gündüz ve Amir Shakerifard’ın dünkü duruşmasında emare sunulmaya devam edildi. Duruşmanın bugün devam etmesi bekleniyor.

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından Serdal Gündüz ve okulun uluslararası ofis sorumlusu Amir Shakerifard, devam eden ilk tahkikat duruşması için dün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

İddia makamının 11’inci tanığı Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği’nde görevli Polis Memuru Ortunç Özbaylı bugün de emare sunmaya devam etti.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Süleymanoğlu Uğur huzurunda görüşülen duruşmada, Başsavcılık adına Savcı Damla Güçlü, sanık avukatları Doğa Zeki ile Talat Tanca şahsen ve Asiye Yetkiner adına hazır bulundu.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi, bir sonraki duruşmanın bugün devam etmesi emri verdi.

130 DAVADAN İTHAM EDİLMİŞLERDİ

130 davadan itham edilen sanıklar aleyhinde “Sahtekarlıkla Para Temini”, “Dolandırıcılık”, “Sahte Belge Düzenleme ve Tedavüle Sürme”, “Hesaplarda Hile ve Sahtekarlık Yapma”, “Suç Geliri Aklama”, “Sahte Banka Ödeme Emrini Tahrik”, “Müstahdem Tarafından Sirkat” suçlamaları bulunuyor.

AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NDE YARGILAMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan, KSTU soruşturması kapsamında yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından Serdal Gündüz, asistanı Berk Özbek ile başka davadan dolayı Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanma süreci de sürüyor.