İngiltere'nin en büyük mezarlığını 1985'de satın alan ve 2006 yılında vefat eden Kıbrıslı Türk iş adamı Ramadan Güney, yıllardır gömülmeyi bekliyor.

Ramadan Güney’in ölümüyle ilgili dava, Lefkoşa Mahkemesi’nde Yargıç Nil E.Çeliker huzurunda bugün karara bağlandı. 2016 yılında başlayan dava süreci, adli ölüm tahkikatının eksik yapıldığı gerekçesiyle yeni bir değerlendirme aşamasına geçti.

Yargıç Çeliker, mahkemeye sunulan kanıtların detaylı bir şekilde değerlendirildiğini belirterek, adli ölüm tahkikatının eksik yapıldığına kanaat getirdi. Güney’in kanında tespit edilen "atenol" maddesinin, ölümün şüpheli olabileceğini gösterdiğini ifade etti.

Gazimağusa ve İskele bölgesinde yarın elektrik verilemeyecek Gazimağusa ve İskele bölgesinde yarın elektrik verilemeyecek

Çeliker, bu bağlamda Güney’in ölümüyle ilgili yeniden bir adli ölüm tahkikatı yapılmasına ve kanında bulunan maddenin hangi amaçla alındığına dair kapsamlı bir araştırma yapılmasına emir verdi. Yargıç, bu ek tahkikatın, olayın aydınlatılması için gerekli olduğunu vurguladı.

Editör: Melihat Haksız