banner2
banner34

Yüksek maliyetli mobil santral tartışması alevlendi: Elektrik faturalarına yeni yük

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Genel Sekreteri Hüseyin Peksever, yüksek üretim maliyetli mobil santralin Bakanlar Kurulu kararıyla sisteme dahil edilmesini eleştirerek, "Bu kararın ekonomik mantıkla açıklanması mümkün değil" dedi. Peksever, siyasi yöneticilerin sorumluluklarını yerine getirememesini eleştirirken, yeni santralin önümüzdeki hafta devreye gireceğini belirtti.

Yüksek maliyetli mobil santral tartışması alevlendi: Elektrik faturalarına yeni yük
banner45
banner46

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Genel Sekreteri Hüseyin Peksever, elektrik faturalarını artıracak olan yüksek üretim maliyetli mobil santralin, Bakanlar Kurulu kararıyla sisteme dahil edilmesini sert bir dille eleştirdi. Peksever, yaptığı yazılı açıklamada mobil santrallerin ekonomik açıdan mantıklı olmadığını belirterek, bu kararın ardında yetersiz yönetim ve siyasi beceriksizlik olduğunu öne sürdü.

"HALKIN YÜKSEK ELEKTRİK FATURALARIYLA BOĞUŞMASININ SORUMLUSU KÖTÜ YÖNETİM"

banner37
Peksever açıklamasında, "Mobil santrallerin maliyeti ve verimliliği açık bir şekilde ortada iken, bunların sisteme dahil edilmesi hiçbir ekonomik akılla açıklanamaz" dedi. Elektrik enerjisi yönetiminin sürekli eleştirilmesinin ironik olduğunu ve kabul edilemez olduğunu belirten Peksever, halkın elektrik kesintileri ve yüksek faturalarla boğuşmasının sorumlusunun kötü yönetimler olduğunu vurguladı.

Açıklamasında devamla, ülkenin enerji ihtiyaçlarının arttığını ancak bu artışın doğru enerji politikaları ve yasal düzenlemeler olmadan karşılanamadığını dile getiren Peksever, mobil santrallerin maliyetlerinin yüksek olması ve verimliliklerinin düşük olması nedeniyle tercih edilmemesi gerektiğini savundu.

Son olarak Peksever, hükümetin bu kararıyla elektrik faturalarının daha da yükseleceğini belirterek, "Hükümet, halka 50. yıl hediyesi olarak sunduğu bu kararla aslında elektrik faturalarını daha da artıracaktır" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2024, 09:57
YORUM EKLE
banner50
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1