banner2
banner34

Ürün Solyalı: Alkol etkisinde ölümlü trafik kazaları gündemde, İçişleri Bakanlığı harekete geçmeli

Ürün Solyalı: Alkol etkisinde ölümlü trafik kazaları gündemde, İçişleri Bakanlığı harekete geçmeli
banner45
banner46

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Ürün Solyalı, ülkemizde alkol etkisinde gerçekleşen ölümlü trafik kazalarının endişe verici boyutlara ulaştığını belirtti. Solyalı, konuyla ilgili Meclis'te yasa çalışmalarının sürdüğünü ve bu çalışmaların Trafik Master Planı çerçevesinde tüm yönleriyle ele alınması gerektiğini vurguladı.

banner37
Gemikonağı'nda geçtiğimiz günlerde yaşanan ve büyük infiale neden olan trafik kazasında "zanlı"nın akıbetiyle ilgili de konuşan Solyalı, ilgili şahsın askeri disiplin mahkemesine konu olacak bir adli suça karıştığını, ancak suçun Kuzey Kıbrıs'ın kazai yetkisi dahilinde işlendiğini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan "Adli Yardımlaşma ve Suçluların İadesi Sözleşmesi" ve 43/88 sayılı Suçluların Geri Verilmesi, Mahkeme İlâmlarının Karşılıklı Tenfizi ve Adli Yardımlaşma Yasası'nın gerekliliklerine dikkat çeken Solyalı, iade süreçlerinin bu çerçevede yürütüldüğünü belirtti. Mevzuata göre, iade talepleri suçun işlendiği ülke veya kaza yetkisine tabi bir yerde gerçekleşmişse kabul edilmektedir.

İçişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin gecikmiş olsa da önemli bir açıklama yapması gerektiğini belirten Solyalı, kamuoyunun da bu süreci yakından takip ettiğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
banner50
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1