banner2
banner34

Kudret Özersay, Lefke'deki kaza sonrası adalet sisteminin yetkisiz kalmasını eleştirdi

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Lefke'de Pakistan vatandaşı Naveed Akbar'ın hayatını kaybettiği kazayla ilgili olarak adalet sisteminin yargılama yetkisi dışında tutulmasını eleştirdi.

Kudret Özersay, Lefke'deki kaza sonrası adalet sisteminin yetkisiz kalmasını eleştirdi
banner45
banner46

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Lefke'de yaşanan bir kaza sonucunda Pakistan vatandaşı Naveed Akbar'ın hayatını kaybetmesi ve kazaya karışan kişinin askeri personel olması nedeniyle adalet sisteminin yargılama yetkisinin dışında tutulmasını sert bir dille eleştirdi. Ada TV'de yaptığı açıklamada Özersay, bu tür durumların netleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

banner37
Özersay, Halkın Partisi'nin kuruluşunda yer alan savunma iş birliği anlaşmasıyla ilgili programlarında, benzer durumların düzenlenmesi gerekliliğini dile getirdiklerini hatırlattı. Ancak pandemi ve hükümet değişiklikleri nedeniyle konunun askıya alındığını belirtti.

"STATUS OF FORCES ANTLAŞMASI BENZERİ BİR İKİLİ ANLAŞMA İLE BU TÜR DURUMLARIN NASIL ELE ALINACAĞI NETLEŞTİRİLEBİLİR"

"Anayasa değişikliği gerektirmeden, Status of Forces antlaşması benzeri bir ikili anlaşma ile bu tür durumların nasıl ele alınacağı netleştirilebilir. Eğer Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ayrı bir devlet olduğunu iddia ediyorsak, Türkiye ile bu konuda adım atmamız gereklidir" diyen Özersay, ileriki süreçlerde uluslararası antlaşmalar hukuku alanında katkı sunabileceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2024, 09:32
YORUM EKLE
banner50
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1