Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (KTMMOB) bağlı Mimarlar Odası ile İnşaat Mühendisleri Odası, özel bir mimari proje yarışmasında ihale yasasına ve yarışma şartnamesine aykırı davranıldığını belirtti. Odalar, bu duruma karşı gereken tüm yasal işlemleri başlatacaklarını açıkladı.

Lefkoşa’da bir süpermarketten kişisel bakım ürünleri çaldı, tutuklandı Lefkoşa’da bir süpermarketten kişisel bakım ürünleri çaldı, tutuklandı

KTMMOB Mimarlar Odası Başkanı Onur Olguner ve KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Ekinci tarafından yapılan ortak açıklamada, Özyalçın Construction’a ait Kompleks Bina Ulusal ve Özel Mimari Proje Yarışması’nda, jüri değerlendirme raporlarının tüm üyeler tarafından imzalanmadığı ve bu nedenle tamamlanmış kabul edilemeyeceği vurgulandı.

Açıklamada, jüri başkanının yasal olarak imzalanmamış değerlendirme sonuçlarını yarışmacılara bildirdiği belirtilirken, KTMMOB İnşaat Mühendisleri Odası’na üye olmayan bir inşaat mühendisinin yer aldığı ekibin yarışmadan diskalifiye edilmesi gerektiği ifade edildi.

Ayrıca, KTMMOB Mimarlar Odası’nın hukuk danışmanlarının da bu görüşü desteklediği ve ilgili dilekçelerin yarışma jürisi ile paylaşıldığı bildirildi. Raportörler, raporlarının kendilerine bilgi verilmeden değiştirildiğini ve eksik imzalarla idareye sunulduğunu açıkladı.

Son olarak, KTMMOB yasasına, KKTC İhale Yasası altındaki yarışmalar tüzüğüne ve yarışma şartnamesine aykırı olan bu rapor ile ilgili odaların yasal işlemleri başlatacağı duyuruldu.

Editör: TE Bilisim