banner2
banner34

Girne Kordonboyu yenileniyor: Başkan Şenkul’dan müjdeli haber

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Girne Kordonboyu’nun yenileme çalışmalarının yakında tamamlanacağını duyurdu.

Girne Kordonboyu yenileniyor: Başkan Şenkul’dan müjdeli haber
banner45
banner46

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Girne Kordonboyu’nun yıllardır süren sorunlarına son verecek çalışmaları anlattı.

Şenkul, bölgenin doğal güzelliğini koruyarak modern ve düzenli bir hale getirileceğini belirtti.

Aydınlatma direklerinin takılmaya başladığını ve yakın zamanda aydınlık bir kordonboyuna kavuşacaklarını müjdeleyen Şenkul, “Birileri konuşacak biz iş yapacağız” diyerek projeye olan kararlılığını vurguladı.

Yenilenen kordonboyunda peyzaj çalışmaları, çocuk parkı dizaynı, gölgelendirme ve belediyeye ait büfe gibi birçok yeniliğin devreye gireceğini belirten Şenkul, kent güvenlik zabıtalarının devriyesi ve temizlik ekiplerinin çalışmalarıyla bölgenin her daim bakımlı tutulacağını ifade etti.

Şenkul’un paylaşımı şöyle:

“Girne Kordonboyu:

1974’de nasılsa 2024 yılına kadar ayniydi.

banner37
Hepimizin anıları olan, doğal güzelliğiyle ülkenin en güzel yeri belki de.

Ancak Kordonboyu hep karanlıktı, hep düzensizdi, yeterli kamusal hizmet yoktu, engelli tuvaleti yoktu, gölgelendirme eksiği olan çocuk parkı vardı, oturup bir kahve içilecek noktası yoktu, çocukların bisiklet, scooter süreceği düzgün zemini yoktu, yolun sonundaki U dönüşü noktasında bir defada dönebilecek yol genişliği yoktu, yağmur direnajı yetersizdi, ağaç sayısı hem yetersiz hem de oldukça kir tutan ağaçlardı.

Belki öngördüğümüzden 1 ay geç bitiriyoruz ama yakın zamanda vatandaşımızın yürüyüşüne açılacak Kordonboyu, ardından peyzaj çalışmaları, çocuk parkının dizaynı, gölgelenmesi ve belediyeye ait büfesi de devreye girecek ve biz:  Antik Limanda olduğu gibi kent güvenlik zabıtalarımızın devriyesi, temizlik ekiplerimizin çalışmalarıyla bu özel bölgeyi her daim sizlere layık seviyede tutacağız.

Bugün aydınlatma direklerimiz takılmaya başladı, çok yakında Işıl Işıl bir kordonboyuna sahip olacağız.

Birileri konuşacak biz iş yapacağız.

Birileri ayağımızdan çekmeye, engel koymaya çalışacak ama bizi kimse Girne’mizi güzelleştirmekten alıkoyamayacak.

Az laf çok iş…

Girne’m”

MH

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2024, 21:35
YORUM EKLE
banner50
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1