banner2
banner34

Deniz’den Oğuz’a: Rahatsız edici eylem ve söylemlerden vazgeçiniz

Deniz’den Oğuz’a:  Rahatsız edici eylem ve söylemlerden vazgeçiniz
banner45
banner46

Eski Ekonomi Bakanı Derviş Kemal Deniz,  İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un söylemleriyle eylemlerinin uyuşmadığını iddia ederek, söylem ve eylemlerin uyumlu olmadığını ifade etti.
Deniz’in bakan Oğuz’u eleştirdiği açıklamasının tam metni şöyle: 
KKTC İçişleri Bakanı Dursun Oğuz iki gün önce bir kanalda yaptığı konuşmada KKTC nin değerli bi ülke olduğunu ve ülkeyi kendi içine kapatarak yaşamanın mümkün olmadığını ve ticaretin sınırı olmadığını söyledi.
Sayın bakanın söylediği her kelime olması gerekenleri çok iyi ifade etmektedir. 
Ancak ifade edilenler ile yapılanlar birbirine uyumlu mu buna bakmak gerekir.
Maalesef ülkemizde siyasi kadroların KKTC ve uluslararası ilişkiler ile ilgili söyledikleri ve uluslararası ilişkilerdeki gerçekler birbirlerine uyumlu değildir.

banner37
Eğer uluslararası alanda iş yapmak isterseniz uluslararsı kurallara uymak zorundasınız.
KKTC nin ticaret daha doğrusu ekonomik açıdan uluslararası piyasalara ulaşmasını sağlayan kurallar ve bu kuralların temelini teşkil eden uluslararası kararlar ile KKTC nde bazı siyasilerin konuştukları aynı şey değildir.
KKTC ekonomik açıdan dünya ile devlet olarak değil ama KKTC nde kayıtlı işyerleri dolayısı ile işbirliği yapma hakkına sahiptir ve bu konuda uluslararsı kabul edilmiş kararlar vardır.
Siz uygulamalarınızı bu kararlara uyumlu bir şekilde devam eder bunu rahatsız edici söylem ve eylemlerden vazgeçerseniz her şey yerine oturur. Ancak bu kararlara ters hareket ederseniz o zaman bugünkü haklar da tehlikeye girer.
Türkiyenin gri listeden çıkmasını sağlayan taahütlerin KKTC finansman, turizm ve ticaret sektörünü nasıl etkileyeceğini yakında göreceğiz.
Para hareketlerinde Türkiyenin bankacılık sisteminde olan KKTC nin Suç Gelirlerinin Aklanması Yasası uygulamalarında şart olan tüzüklerdeki gecikmesi sadece bizi değil Türkiyeyi de zora sokabilecektir. 
Dünyada etkin bir yerde olmak istersek uluslararası normlara uyma sadece sözde kalmasın.

YORUM EKLE
banner50
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1