Kurban Bayramı’nın nasıl gerçireceğiyle ilgili görüşlerini aldığımız vatandaşlar eski bayramları aradıklarını kaydederek, “bayram bizim neyimize” değerlendirmesinde bulundular.

Birçok vatandaş hayat pahalılığı nedeniyle Kurban Bayramı tatilini evde geçirmeyi planlıyor. Hayat pahalılığı maaşlara yansıtılsa da piyasadaki pahalılık vatandaşları etkilemeye devam ediyor.

Kıbrıs Net Haber’e konuşan vatandaşlar, şunları söyledi:

‘’Bayramda evdeyiz, her bayram olduğu gibi. Bir plan yapmadık. Bayramda torunlarla, çoluk çocuklarla birlikte evdeyiz. Evde pişirip yiyeceğiz, Bayram bizim neyimize?” görüşü yaygın olarak seslendirilirken gelirlerinin neredeyse sadece markete gittiğine dikkat çekti.

Lefkoşa-Güzelyurt yolunda pazar günü “Motosiklet Drag Yarışı” düzenleniyor Lefkoşa-Güzelyurt yolunda pazar günü “Motosiklet Drag Yarışı” düzenleniyor

Aktarılan görüşler şöyle: “Parası olana bayram. Mecburen market alışverişi yapıyoruz, yapmamak mümkün değil. İnsanlar et stoklamak için kurban kesiyor. Bu yüzden kurbanın bir anlamı kalmadı. Fiyatlara bakıp bakıp geçiyoruz. Ülke olarak iyiye gitmiyoruz. Eski Kurban Bayramları artık yok. Bizim zamanımızda böyle kaygılar, korkular yoktu, eski bayramları özlüyoruz’’

Editör: TE Bilisim