Maliye Bakanlığı verileri ve politikaları üzerinde değerlendirmede bulunan CTP Lefkoşa Milletvekili Devrim Barçın’dan ciddi bir iddia:

 

Kamu maliyesi

iflas bayrağını çekti

Ertuğruloğlu, EİT Genel Sekreteri Büyükelçi Asad Majeed Khan ile görüştü Ertuğruloğlu, EİT Genel Sekreteri Büyükelçi Asad Majeed Khan ile görüştü

 

BİR YILDA CİDDİ GERİLEME... Maliye Bakanlığı’nın gelir/gider tabloları üzerinden değerlendirmede bulunan CTP Lefkoşa Milletvekili Devrim Barçın, 2023 yılının Ağustos ayı sonunda kamu maliyesi 838 Milyon TL artı verirken, 2024 yılının ağustos ayı 4 milyar 122 milyon TL açık verdiğini açıkladı.

SESSİZLİĞİN SEBEBİ, GELİRLERİN DÜŞMESİ... Yapılan eleştiriler karşısında Maliye Bakanlığı’nın sessiz kaldığını ve bunu kamu maliyesi gelirlerinin düşmesine bağlayan Devrim Barçın, bu bir yıllık dönemde Türkiye’den kamu maliyesi için az kaynak gelmesini ise plansız, programsız ve liyakatsız bir kamu mali yönetimine bağladı.

BORÇ ÖDEME ZAMANI... Ekim ayında kamu maliyesinin, Haziran ayında yapmış olduğu 880 milyon TL + 26 milyon 700 bin dolar iç borç ödemesinin de zamanı geldiğine dikkat çeken Devrim Barçın, Kamu Maliyesi tarihi bir açık ile karşı karşıya gelmiş ve resmen iflas bayrağını çekme noktasına gelmiştir.

Erdoğan, BM’de “KKTC’yi tanıyın” çağrısı yaptı

BM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmada, Kıbrıs’ta federasyon modelinin geçerliliğini yitirdiğini söyleyen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uluslararası toplumu, KKTC’yi tanımaya ve tecriti kaldırmaya davet etti.

5 bin kilogram ve üzeri vasıtaların, Girne-Lefkoşa ana yolunun bir bölümünü kullanmasına men

Editör: Kutay Öz