KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, ilkokul kitaplarında yapılan değişiklikle ilgili olarak sendikanın izleyeceği tavrı açıkladı.

Bağımsız TV’de Ali Baturay ve Emin Akkor’un sorularını yanıtlayan Burak Maviş, kitaplardaki değişim sürecini anlatıp, olaya nasıl bakılması gerektiğine dikkat çekerek alacakları tavrı anlattı.

Kitap yazarlarının onayı olmadan onların isimlerinin bulunduğu kitaplarda değişime gidilmesinin telif hakkıyla savunulacak bir durum olmadığının altını çizen Maviş, okul kitaplarından yapılan değişimin ne hukuki ne de ahlaki olmadığına dikkat çekip yapılanın intihal olduğuna vurgu yaptı.

Öğretmenin Atatürk ilkelerine bağlı olduğunu ve konuları kendi süzgecinden geçirerek öğrencilerine anlattığını anımsatan Burak Maviş, “Hiçbir güç, hiçbir yasa, hiçbir eğitim bakanlığı öğretmeni bu ifadeleri sınıf içerisinde kullanmaya zorlayamaz. Öğretmen ne yapacağını biliyor. Din ve vicdan özgürlüğünü, kılık kıyafet özgürlüğünü bu olaya karıştıramayız” dedi.

Maviş'in açıklaması aşağıdaki linkte:

(1) Facebook

Yeditepe Üniversitesi kontenjanlarına yapılacak başvurular 5 Eylül’e kadar uzatıldı Yeditepe Üniversitesi kontenjanlarına yapılacak başvurular 5 Eylül’e kadar uzatıldı
Editör: TE Bilisim