Ülke genelindeki trafik denetimlerinde 435 sürücü rapor edildi Ülke genelindeki trafik denetimlerinde 435 sürücü rapor edildi

İngiltere'de oy kullanmak için kayıt yaptıran yaklaşık 50 milyon seçmen, yarın ülkeyi 5 yıllığına yönetecek hükümeti ve meclisi seçmek için sandık başına gidecek.

Ülke genelinde sabah 07.00'de başlayacak oy kullanma işlemi akşam 22.00'de sona erecek. Geçerli kimlik kartları ile sandıklara gidecek seçmenler, evlerine gönderilen oy pusulalarında seçtikleri adayı işaretleyerek sandıklara atacak.

Seçim akşamı, sandıklardaki oylarla birlikte, postayla kullanılan oylar ve seçimini vekaletle yapanların pusulaları da sayılmaya başlanacak.

Sonuçların 5 Temmuz Cuma öğlen saatlerinde kesinleşmesi beklenirken, seçimi önde tamamlayan partinin lideri Kral 3. Charles'tan kabineyi kurma yetkisi alacak.

SEÇİMDE KİMLER ADAY?

Muhafazakar Parti şu anda parlamentoda en fazla milletvekiline sahip olan parti. Parti, 2019 seçimlerinde 365 sandalye kazanmıştı. Sağcı muhafazakar seçmen merkezci düzen fikirlerini ve liberal bir ekonomi politikasını temsil ediyor. Geçen yüzyılda en çok başbakana ve bir kadın başbakana sahip ülke olan İngiltere'de, Brexit referandumundan bu yana muhafazakar seçmen daha da sağa kaymış durumda da ve bunların hala en büyük lideri olarak mevcut Başbakan Rishi Sunak öne çıkıyor.

En büyük muhalefet partisi ise şüphesiz İşçi Partisi. Parti, 1900 yılında İngiliz sendikaları tarafından kuruldu ve kendisini geleneksel olarak çalışanların temsilcisi olarak görüyor. Sosyal demokrat eğilimli parti, altyapıya daha fazla yatırım yapmak, yoksullukla mücadeleye daha fazla odaklanmak ve sağlık sistemini iyileştirmek vaatleriyle seçmeni etkilemeye çalışıyor. İşçi Partililer 2019 seçimlerinde 202 adayını parlamentoya sokmayı başardı. Onların önde gelen adayı, İngiltere ve Galler'deki eski Savcılık Direktörü Keir Starmer.

2019 seçimlerinde ülke genelinde %11'den fazla oy alarak üçüncü en güçlü parti olan Liberal Demokratlar da seçimde takip edilecek partilerden biri olarak dikkat çekiyor. Parti başkanı Ed Davey, iç politika ve ekonomi konularında klasik liberal ve sol liberal tutumları temsil ediyor.

Seçimlerde ayrıca Kuzey İrlanda Protestan Demokratik Birlik Partisi (DUP), Galler Ekose Cymru ve İskoç Ulusal Partisi (SNP) gibi bölgesel partiler de yarışıyor.

Editör: TE Bilisim