Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Radyo Mayıs TV’deki “Mayıs Manşet” programında Meltem Sakin'in sorularını yanıtlayarak asgari ücret konusundaki belirsizliklere dikkat çekti.

"MİLLETVEKİLLERİ MECLİS'TE KAÇ SAAT ÇALIŞIYOR?”

Yeltekin, milletvekili maaşlarının 7 bin Euro olduğunu belirterek, “Milletvekilleri Meclis’te kaç saat çalışıyor? Hangi yasayı ürettiler? Kaostan başka bir şey yapmadılar. 7 bin Euro’yu kendine reva gören anlayış, bin Euro’yu asgari ücretliye çok mu görüyor?” şeklinde konuştu.

"GARDİYANOĞLU KENDİ BAŞINA AÇIKLAMA YAPIYOR; HERHANGİ BİR KONUDA HABERİMİZ YOK"

Ali Kişmir’in davası 25 Ekim’e ertelendi Ali Kişmir’in davası 25 Ekim’e ertelendi

Asgari ücretle ilgili sürecin belirsizliğine vurgu yapan Yeltekin, komisyonun ne zaman toplanacağına dair herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını ifade etti. Yeltekin, “Henüz herhangi bir konuda haberimiz yok. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu kendi başına açıklama yapıyor, bize bilgi verilmedi.” dedi.

"İŞVERENLER SÜREKLİ BAŞBAKANLIK İLE İLETİŞİM HALİNDE"

Toplantının hafta sonu yapılmasının, yeterli katılımı olumsuz etkileyeceğini kaydeden Yeltekin, “Benim belki bir işim var. Bu sefer ‘komisyon yeterli sayıyı bulmadı ve toplanmadı’ diyecekler” diye ekledi. Yeltekin ayrıca, işverenlerin sürekli Başbakanlık ile iletişim halinde olduğunu savundu.

Muhabir: Melihat Haksız