Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in başkanlığında dün Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde gerçekleştirilen dört saatlik toplantı, Kıbrıs-Yunanistan elektrik bağlantı projesine dair önemli istişarelere zemin hazırladı. RIK’in aktardığına göre toplantı sonrası Cumhurbaşkanı, görüşmeleri yapıcı bir şekilde değerlendirdi ve bu sürecin devam edeceğini belirtti. Ayrıca, toplantının belirsizliklerin olduğu birçok konunun aydınlatılmasına katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Ay. Napa’da bulunan çürümüş ceset Sırp Alexandar Gligorijevic’e ait Ay. Napa’da bulunan çürümüş ceset Sırp Alexandar Gligorijevic’e ait

Kıbrıs ve Yunanistan’ın enerji bakanları, Giorgos Papanastasiou ve Theodoros Skylakakis, toplantıyı kısa ve öz bir şekilde yapıcı bulduklarını dile getirdiler.

Kıbrıs tarafında Maliye ve Enerji Bakanları, Cumhurbaşkanı Bakan Yardımcısı ile Genel ve Başsavcı Yardımcısı da toplantıya katıldı. Yunanistan’ı ise Çevre ve Enerji Bakanı, ADMIE Başkanı, Komisyon temsilcileri ve Nexans firması temsilcileri temsil etti.

Editör: Serap Okuducu