Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES), öğretmenlik sınav tüzüğündeki mezuniyet yılına göre sıralama yapılmasını adalet ve kamuda görev alma hakkı açısından kabul edilemez bulduğunu açıkladı.

KIBTES Başkanı Himmet Turgut, yazılı bir açıklama yaparak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan ada içi ve dışındaki üniversitelerin doktor, mühendis ve öğretmenlik bölümlerinden mezun olan öğrencilerin Kamu Hizmeti Komisyonu eliyle eşitlik temelinde alındığını belirtti. Ancak, ada içindeki üniversitelerin sınıf öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliği mezunlarının ilkokul sınıf öğretmenliği sınavlarına müracaatlarının kabul edilmediği yönünde şikayetler aldıklarını ifade etti.

Tatar-Guterres görüşmesi yarın... Tatar-Guterres görüşmesi yarın...

Bu yıl ilk kez ilkokullara alınacak rehber öğretmenlerin sınav puanlarına bakılmaksızın mezuniyet yılına göre sıralamaya tabi tutulduğunu vurgulayan Turgut, “Toplumun adalet duygusunu yıpratacak, gençlerin kendi devletlerine olan inançlarını sarsacak bu yanlıştan derhal dönülmelidir” dedi.

Turgut, yetkili makamların gerekli adımları atmaması durumunda, KIBTES'in gençlerin anayasal eşitlik hakkını korumak amacıyla yargı yoluna başvuracağını belirtti.

Editör: Melihat Haksız