KIBRIS

Hemşirelik geçici işçilere yasak: Hemşire ve Ebeler Sendikası'ndan Sağlık Bakanlığı'na 5 gün süre

Kıbrıs Türk Hemşire ve Ebeler Sendikası, geçici işçi statüsündeki kişilerin hemşirelik yapmasının yasal olmadığını belirterek Sağlık Bakanlığı’na bu durumu düzeltmesi için 5 gün süre verdi. Sendika, yasal süreçte hemşirelik yapan bu kişilerin çalışma haklarını savunacağını duyurdu.

Kıbrıs Türk Hemşire ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, geçici işçi statüsündeki kişilerin hemşirelik yapmasının yasal olmadığını belirterek Sağlık Bakanlığı’na 5 gün süre verdi. Pandemi döneminde mevsimlik işçi olarak istihdam edilen ve daha sonra geçici işçi statüsüne alınan kişilerin hemşirelik yapmasının hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Özgöçmen, bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın gerekli adımları atması gerektiğini ifade etti.

Yazılı açıklamasında Özgöçmen, hemşirelik mezunu olsalar bile, geçici işçi statüsünde çalışanların hemşirelik görevlerini icra edemeyeceklerini belirtti. "İnsan sağlığının ucuz siyaset malzemesi yapılmasına asla izin vermeyeceğiz" diyen Özgöçmen, bu kişilerin sadece işçi olarak görevlerini yerine getirebileceklerini ve hemşirelik yapamayacaklarını vurguladı.

Sendikanın bu durumu yargıya taşıdığını belirten Özgöçmen, Sağlık Bakanlığı’nın baskıyla bu kişileri hemşirelik yapmaya zorladığını iddia etti. Bakanlığın, yasal süreçlerden kaçabileceğini öne süren Özgöçmen, "Mesleğimize yapılan bu saygısız ve onur kırıcı uygulamayı kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

Özgöçmen, Sağlık Bakanlığı’na 5 gün süre verdiklerini ve bu sürenin sonunda sorunun çözülmemesi durumunda sendikanın tüm yasal haklarını kullanarak eylem ve grev dahil olmak üzere tüm yolları seçeceğini duyurdu.