Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği'ne gerçekleştirdiği ziyarette, basının demokratik bir toplumun en temel unsurlarından biri olduğunu vurguladı. Taçoy, bağımsız ve özgür bir medyanın, demokrasinin sağlıklı işlemesi için elzem olduğuna dikkat çekti.

Ziyaret sırasında gazetecilik mesleğinin önemine değinen Taçoy, "Bir ülkede demokrasiden bahsedebilmenin en temel koşulu, bağımsız bir medyasının olmasıdır" diyerek medyanın halk adına üstlendiği kritik rolü hatırlattı. Gazetecilerin mesleki etik değerlerine sıkı sıkıya bağlı olduğunu belirten Taçoy, onların zorluklar karşısında gösterdiği direnci övdü. "İşini doğru yapan gazetecileri gördükçe yarınlara olan inancımız artmaktadır" ifadelerini kullandı.

Taçoy, ziyareti sırasında gazetecilerle ülke sorunları ve çözüm yolları hakkında fikir alışverişinde bulunduğunu belirterek, "Gazetecilerin tepkilerini ve önerilerini dinlemek benim için ayrıcalıktır. Onlar, biz siyasetçiler adına eksiklikleri tamamlayan ve eleştirel bir bakış açısıyla topluma hizmet eden emekçilerdir" dedi.

Basın özgürlüğünün toplumda ne denli önemli olduğunu da vurgulayan Taçoy, gazetecilerin özgürce çalışabileceği bir ortam sağlama yönünde gereken tüm adımları atacaklarını ifade etti. "Basının sorunlarını samimi bir yaklaşımla ele alıp çözeceğiz. Basının sorunlarının konuşulduğu değil, özgürce konuştuğu bir ülke yaratacağız" diyerek basın özgürlüğü konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.May be an image of 2 people and people studying

Temmuz ayına ait büyükbaş hayvanların düşük zararı ödendi Temmuz ayına ait büyükbaş hayvanların düşük zararı ödendi

May be an image of 4 people

Editör: Melihat Haksız