KIBRIS

Hasan Taçoy: UBP’nin herkesi kucaklayan güçlü bir idareye ihtiyacı var

UBP Genel Başkan adayı Hasan Taçoy, partideki kötü gidişatın düzelmesi için değişim gerektiğini vurguladı. Parti yönetiminden ve ülke yönetiminden memnun olmayan çoğunluğun sesi olmak istediğini belirten Taçoy, UBP’nin güçlü bir idareye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Ayrıca, Türkiye ile ilişkileri bozmak değil, geliştirmek istediğini ifade eden Taçoy, “Vatan, millet ve devlet ruhuyla UBP’yi yeniden ayağa kaldıracağız” dedi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan adayı Hasan Taçoy, partinin kötü gidişatını düzeltmek için güçlü bir değişime ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Taçoy, UBP’nin herkesi kucaklayan bir idareyle yeniden güçlenmesi gerektiğini ifade etti.

Kıbrıs Postası TV’de Erçin Şahmaran’ın sorularını yanıtlayan Taçoy, genç yaşlarından itibaren UBP’nin çeşitli kademelerinde görev aldığını ve partisinin kendisi için büyük bir aile olduğunu söyledi. Çocuklarının kendisine zaman zaman “Bizden çok UBP’de zaman geçiriyorsun” şeklinde serzenişte bulunduğunu belirten Taçoy, UBP’nin kendi hayatında önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.

UBP’nin mevcut yönetiminden ve ülke yönetiminden memnuniyetsizlik olduğunu savunan Taçoy, bu gerçeklerden hareketle genel başkanlığa aday olduğunu ifade etti. Son seçimlerdeki başarısızlığın analizlerinin hala yapılmadığını eleştiren Taçoy, bu durumun parti içindeki adaletsizlikler ve yolsuzluklarla ilişkilendirildiğini belirtti.

Taçoy, UBP’nin adaletsizlikler ve yolsuzluklar konularındaki kötü gidişatını eleştirerek, “Vatan, millet ve devlet ruhuyla kurulmuş olan UBP’nin çizgisinden uzaklaştığını ve bu ruhtan eser kalmadığını” söyledi. Parti içindeki düzenin giderek bozulduğunu ve bunun zemin kaybına neden olduğunu ifade eden Taçoy, “Bu ruh yok oldu ve sadece bir koltuk kavgası var” dedi.

UBP üyelerine yönelik olarak, “Mutluysanız seçeceksiniz ama eğer mutsuzsanız değiştireceksiniz” şeklinde seslenen Taçoy, düzensizliğin ve bel altı vurmanın hiçbir devlete yarar sağlamadığını vurguladı. Taçoy, bel altı saldırılara karşı çıkacağını ve bu tür davranışlardan uzak duracağını belirtti.

Hasan Taçoy, UBP Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel’in “Gücümüz Birliğimiz” sloganına rağmen baskılarla geri çekilmesi için adayların geri çekildiğini öne sürdü. Bu durumun, bazı tarafların susturulmaya çalışılmasıyla ilgili olduğunu iddia eden Taçoy, sessiz kalanların da bir gün konuşacak bir zamanı olacağını söyledi.

İlçe örgüt seçimleriyle ilgili yapılan yakıştırmalara da değinen Taçoy, Girne’deki seçim sonuçlarının kişisel dostluklarını etkilemediğini ve kapı kapı oy istemediğini ifade etti. UBP’nin mevcut durumda iyi bir sonuç almasının mümkün olmadığını savunan Taçoy, partinin yeniden güçlü bir idareye ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Taçoy, Türkiye ile ilişkilerin bozulmasını değil, geliştirilmesini istediğini vurguladı ve Kıbrıs Türkü’nün dünyaya açılan tek kapısının Türkiye olduğunu söyledi. Genel Başkan seçilmesi durumunda, Cumhurbaşkanı tarafından hükümeti kurma görevini alacağını belirten Taçoy, 2025’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra erken genel seçime gidileceğini öngördüğünü ifade etti. Taçoy, 2030 yılına kadar olan siyasi stratejisini hazırladığını ve tüm adımlarını planladığını belirtti.