Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Hasan Taçoy, 21 Eylül’de yapılacak olan kurultayda genel başkanlık için adaylık başvurusunu resmen açıkladı. Başvurusu sırasında Köşklüçiftlik’teki UBP Genel Merkezi’nde bulunan Taçoy, basına yaptığı açıklamada, partinin son bir yılda kötü yönetildiğini ve üzerine karabulutların çöktüğünü belirtti.

Taçoy, yaptığı açıklamada, partinin ve ülkenin maruz kaldığı kötü yönetimi ortadan kaldırmak için bir adım attığını ifade ederek, adaylık kararını aldığını ve bu adımı partinin geleceği için atması gerektiğini vurguladı. Taçoy, 21 Eylül'deki kurultayda yeni bir dönemin başlayacağına inandığını ve bu yeni dönemde UBP’nin üzerine çöken karanlık sürecin sona ereceğini öngördüğünü söyledi.

Oğuzhan Hasipoğlu: "Rumlar bizi hiçbir zaman eşit taraf ve muhatap olarak görmüyor" Oğuzhan Hasipoğlu: "Rumlar bizi hiçbir zaman eşit taraf ve muhatap olarak görmüyor"

Konuşmasında, "UBP’ye inanan ve bu ülkeye gönül vermiş yürekli insanlarla birlikte 21 Eylül’de gerçekleşecek kurultayda atacağımız adımla yeni bir dönemi de başlatmış olacağız" diyen Taçoy, partisini ve ülkeyi zor durumdan kurtarma vaadinde bulundu. Ayrıca, partinin üzerindeki karanlık bulutları dağıtmak için gereken sorumluluğu üstlenmeye hazır olduğunu ve bu konuda partinin gerçek sahibi olan üyelerin desteğine güven duyduğunu ifade etti.

Taçoy, adaylık sürecinde kendisine karşı çıkanların "aday olmayacak, geri çekilecek" eleştirilerini yanıtlayarak, bu tür spekülasyonların kendisini durduramayacağını belirtti. Partisinin ve ülkesinin geleceği için gerekli adımları atma konusunda kararlı olduğunu dile getirdi.

Son olarak, Taçoy, kendisine destek veren herkese teşekkür ederken, UBP için ve ülke için aydınlık günlerin yakında olduğunu vurguladı ve "Güneşli, aydınlık günler bizleri bekliyor" ifadesini kullandı.

Editör: Melihat Haksız