KIBRIS

Hasan Taçoy: Eğer UBP’yi birinci parti yapamazsam istifa ederim

UBP Genel Başkan adayı Hasan Taçoy, Hakikat TV’deki programda, parti içindeki sorunları ve genel başkanlık adaylığının gerekçelerini açıkladı. Taçoy, UBP’yi ilk genel seçimde birinci parti yapamazsa istifa edeceğini belirtti.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Adayı Hasan Taçoy, Hakikat TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Taçoy, UBP Genel Başkanlığına makam ve mevki için aday olmadığını, ülkenin ve partisinin mevcut durumundan endişe duyduğu için bu göreve talip olduğunu vurguladı.

Taçoy, “Bir kenarda durup bakanlık yapabilirdim, kimseyle kötü olmaz kendi işime bakabilirdim. Ama ben bu ülkenin, bu partinin sessiz çoğunluğunu temsil ediyorum. Çocuklarımız ve geleceğimiz için aday oldum” dedi. Ülkenin yıllardır koalisyonlarla ve değişen hükümetlerle yönetildiğini belirten Taçoy, mevcut durumun iyileştirilmesi gerektiğini savundu.

Taçoy, UBP Genel Başkanı Ünal Üstel’in ve genel sekreterin süreci yönetme konusunda başarısız olduklarını ifade ederek, “Bu süreç bu hale geldiyse tek sorumlusu Ünal bey ve onun genel sekreteridir” şeklinde konuştu. Ünal Üstel’in, parti tüzüğüne uymayan bir genel başkan olarak nasıl güvenilir olduğunu sorgulayan Taçoy, sürecin mahkemelere taşındığını ve usulsüzlüklerle seçim kazanılmaya çalışıldığını öne sürdü.

Taçoy, “Dertleri belli. 23 Ocak 2024’ten sonra üye yaptıkları kişilere kurultayda tüzüğe rağmen oy kullandırmak. Bu kişilerle seçimi kazanacaklarını düşünüyorlar. Bu partinin zaten 18 bin üyesi var oy kullanabilecek. Onlara neden güvenmiyorsunuz?” diyerek eleştirilerde bulundu.

Taçoy, göreve geldiğinde öncelikli olarak gerçekçi ve sürdürülebilir politikalar üretmek için ortak aklı ve uzlaşmayı sağlamak istediğini belirtti. Elektrik kesintileri ve yüksek faturalar gibi sorunlara dikkat çeken Taçoy, mevcut iktidarın bu konularda yeterince adım atmadığını ifade etti.

Son olarak, Taçoy, 21 Eylül Cumartesi günü Lefkoşa’daki Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak olan kurultaya çağrıda bulunarak, UBP üyelerine, “Eğer ülkemizin gidişatından memnunlarsa, elektrik faturalarından memnunlarsa, domatesin bile 100 liraya satılmasından memnunlarsa Ünal beye oy versinler. Ama eğer tüm bu yaşadıklarımızdan, vatanımızın ve halkımızın sıkıntılarından memnun değillerse bana oy versinler” şeklinde seslendi. Taçoy, yapılacak ilk genel seçimde UBP’yi birinci parti yapamazsa istifa edeceğini sözlerine ekledi.