Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Sayıştay’ın anayasal görevlerini tam anlamıyla yerine getirebilmesi için gerekli personel, araç ve teknik altyapının sağlanmamasını eleştirdi.

Anayasanın 93. ve 132. maddelerine dikkat çeken Bengihan, Sayıştay’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tüm hesaplarını denetleyen mali denetim organı olduğunu hatırlatarak, bu önemli görevin yerine getirilmesi için yeterli kadro ve teknik donanıma ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Kıb-Tek uyardı: 675 TL üzeri borcu olan abonelerin elektriği 7 Ekim’de kesilecek Kıb-Tek uyardı: 675 TL üzeri borcu olan abonelerin elektriği 7 Ekim’de kesilecek

Bengihan, 10 ay önce 29 adet III. derece denetçi münhalinin açılması talebinde bulunulmasına rağmen hala herhangi bir adım atılmadığını ifade ederek, hükümetin partizanca geçici işçi alımları yapmaya devam ettiğini, ancak denetçi istihdamını gereksiz gördüğünü belirtti.

Bu durumun, hükümetin denetim istemediğini ortaya koyduğunu savunan Bengihan, “Çok geniş bir çalışma alanına sahip olan Sayıştay’ın personelinin görevlerini yerine getirebilmesi için ulaşım araçlarının sağlanması ve ayrıca Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Yasası kapsamındaki kurumlara online bağlantı kurulabilmesi için gerekli teknik altyapının acilen oluşturulması gerekmektedir” dedi.

Sayıştay’ın denetim görevini layıkıyla yapabilmesi için gerekli adımların atılmaması halinde sendika olarak her türlü yasal eylemi gerçekleştirmekten tereddüt etmeyeceklerini vurgulayan Bengihan, "Bu konudaki kararlılığımız tamdır" şeklinde konuştu.

Editör: Melihat Haksız