Toprak Ürünleri Kurumu (TÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Uzun, UBP'nin son genel kurultayı sonrası yaptığı paylaşımda, Başbakan Ünal Üstel’in görevine dikkat çekti. Uzun, "Başbakanımızı seçtik ama işi çok zor, Allah yardımcısı olsun" diyerek, Üstel’in karşılaşacağı zorlukları vurguladı.

Uzun, kurultayda yaklaşık 21 bin kişiyi dinleyerek seçilen Üstel’in, şimdi 130 bine yakın seçmenin temsilcisi olduğunu belirtti. UBP üyelerinin oy kullanma oranının yüzde 9’a yaklaşması, bu sürecin demokratik bir mini halk oylaması olduğunu ifade etti. Uzun, UBP’nin sadece Genel Başkan değil, aynı zamanda KKTC’ye de Başbakan seçtiğini kaydetti.

Uzun, "Başbakanın bu çalışma temposu, daha önce hiçbir partilimiz tarafından görülmemiştir. Duruşu, çizgisi ve verdiği güvenle seçimin galibi olmuştur" dedi. Ancak Uzun, önümüzdeki dönemde Üstel’in ciddi bir sorumluluk üstleneceğine de dikkat çekti.

"Şimdi liyakatı öne çıkaracak, sık sık yapılan seçimlerin getirdiği karmaşaya müdahale etme zamanı" diyen Uzun, halkın umutsuzluğunu giderecek adımlar atılmasının önemine vurgu yaptı. "Beklentilere cevap verilemezse bile, umudun yeşermesi için gerekeni yapma zamanı" dedi.

DAÜ-SEN, DAÜ Genel Sekreteri kadrosuna vekaleten atama yapılmasını eleştirdi DAÜ-SEN, DAÜ Genel Sekreteri kadrosuna vekaleten atama yapılmasını eleştirdi

Editör: Melihat Haksız