Hayvana yönelik şiddeti önlemeye yönelik yasa değişikliği önerisi komitede görüşülüyor Hayvana yönelik şiddeti önlemeye yönelik yasa değişikliği önerisi komitede görüşülüyor

Güngör çöplüğünde dün akşam saatlerinde çıkan yangın, bölge sakinlerinde ve çevre aktivistlerinde büyük endişeye yol açtı. Yangının neden çıktığı henüz netlik kazanmazken, bölgeden yükselen duman ve yayılan koku, çevrede yaşayanların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiledi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, çevredeki vatandaşlar da sağlık sorunlarına yol açabilecek dumanı soluduklarından endişe duyduklarını belirttiler.

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Güngör çöplüğünün bir zamanlar düzenli katı atık depolama tesisi olarak kullanıldığını hatırlatarak, "Bugün Güngör Çöplüğü adı altında memleketin dört bir yanında zehirlenmeye devam ediyoruz. Bu yangınlar sadece çevreyi değil, bizleri de tehdit ediyor." ifadelerini kullandı.

Yetkililer ise olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve yangının kontrol altına alındığını bildirdi. Güngör çöplüğündeki bu tür olayların, bölgedeki çevre sağlığı için ciddi risk oluşturduğu belirtilirken, sorumluların bir an önce tespit edilmesi ve önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Editör: Melihat Haksız