banner2
banner34

Konstantinos Kombos: Üçüncü ülke vatandaşlarının Lübnan’dan tahliyesi için hazırlık yapıyoruz

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü “savaşın” Lübnan’a da sıçramasının yıkıcı olacağına dikkat çekerek, "Üçüncü ülke vatandaşlarının Lübnan’dan tahliyesi için hazırlık yapıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Konstantinos Kombos: Üçüncü ülke vatandaşlarının Lübnan’dan tahliyesi için hazırlık yapıyoruz
banner45
banner46

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü “savaşın” Lübnan’a da sıçramasının yıkıcı olacağına dikkat çekti.

Haravgi’nin haberine göre, Kombos Kıbrıs Cumhuriyeti Meclisi Dışişleri Komitesi’nde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Cumhuriyeti olarak çatışmaların yayılması durumunda, Lübnan’aki üçüncü ülke vatandaşlarının tahliyesi için hazırlık yaptıklarını açıkladı.

banner37
ABD’nin Kıbrıs Cumhuriyeti'ne  silah ambargosu meselesine de değinen Kombos, ambargonun her sene bir yıllığına kaldırıldığını ancak Amerikan Kongresi’ne bu sürenin 5 yılda bir uzatılmasını öngören bir yasa taslağı sunulduğunu kaydetti.

Kombos, ABD vizelerinin kaldırılmasının birçok farklı unsurdan etkilendiğini ve unsurlardan birinin de başvuru yapanların sayısının çok da fazla olmaması olduğunu kaydetti.

Konstantinos Kombos komite üyelerinden birinin sorusunu yanıtında, Fransa’daki seçim sonuçlarının çok kaygı verdiğini söyledi. Kombos, “radikallerin yükselişinin hepimizi kaygılandırması gerektiği noktasında hemfikir olduğumuza inanıyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2024, 09:38
YORUM EKLE
banner50
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1