banner2
banner34

İsrail Medyası: Hizbullah, Kıbrıs'ta İsrail'e destek veren hedefleri belirledi

Kıbrıs'ın İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarını desteklemesi durumunda Hizbullah'ın hedef olarak belirlediği dört nokta açıklandı.

İsrail Medyası: Hizbullah, Kıbrıs'ta İsrail'e destek veren hedefleri belirledi
banner45
banner46

İsrail medyası, Kıbrıs'ın Gazze çatışmasında İsrail'in askeri saldırılarını aktif olarak desteklemesi durumunda Hizbullah'ın saldırabileceği dört stratejik noktayı listeledi.

Mako'da yer alan Assaf Rsoenzweig imzalı makaleye göre, Hizbullah'ın hedefleri şu şekilde sıralandı:

banner37
Baf'taki Andreas Papandreou Hava Üssü, Lefkoşa'daki Lakatamia Hava Üssü, Troodos'taki Kontrol Merkezi ve Ağrotur'daki İngiliz Üssü.

Baf Hava Üssü, Lübnan kıyısına 300 kilometreden daha az mesafede bulunmasıyla dikkat çekiyor ve Kıbrıs'ın ana hava üssü olarak konumlandırılıyor. Lakatamia Hava Üssü ise Kıbrıs hava kuvvetlerinin karargahı olarak bilinirken, Troodos'taki Kontrol Merkezi ise adanın hava kuvvetleri operasyonları için kritik bir merkez olarak öne çıkıyor.

Ağrotur'daki İngiliz Üssü ise daha önce ABD operasyonları için kullanılan ancak İsrail saldırılarında kullanılmayan bir üs olarak biliniyor.

Makalede belirtilenlere göre, bu noktaların Hizbullah için stratejik hedefler olduğu vurgulanırken, Kıbrıs'ın İsrail'e verdiği destek durumunda bölgedeki güvenlik dinamiklerinin nasıl etkilenebileceği endişesi dile getiriliyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2024, 15:16
YORUM EKLE
banner50
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1