GÜNEY KIBRIS

Güney Kıbrıs, Orta Doğu'dan tahliye edilmesi gereken yüz bin kişiye hazır

Orta Doğu'daki mevcut durum nedeniyle bölgeden tahliye edilmesi gereken kişi sayısının yüz bini bulabileceği bildirildi. ABD’nin Rum yönetimine bu konuda bilgi verdiği ve tahliye edilecek kişilerin Güney Kıbrıs'ta en fazla 48 saat konaklayabilecekleri aktarıldı.

Tahliye edilecek kişilerin genellikle çifte vatandaşlığı olan Lübnanlılar olduğu, özellikle ABD, Kanada, Fransa, İngiltere ve diğer ülkelerin vatandaşlığına sahip Lübnanlıların tahliyesinin öngörüldüğü belirtildi. Güney Kıbrıs, tahliye taleplerini karşılamak üzere hazırlıklarını tamamladı ve Larnaka’da bazı kapalı spor salonları, okullar ve askeri birlikler kısa süreli konaklama için hazır durumda.

Rum Dışişleri Bakanı Konstantinos Kombos, bu konudaki tüm hazırlıkların yapıldığını ve gerekli adımların gelişmelere göre atılacağını açıkladı. Ayrıca, Lübnan'daki Kanada vatandaşlarının tahliyesi için Kanada ile bir anlaşma imzalandığı belirtildi.

Kombos, Kıbrıs Türk tarafının bu durumu rahatsız edici bulduğunu ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin çabalarını baltalamaya çalıştığını ifade etti. Güney Kıbrıs'ın faaliyetlerinin tamamen insani amaçlı olduğunu vurguladı.